America descoperită de aborigeni

America descoperită de aborigeni

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Revelaţia şoc: strămoşii amerindienilor au sosit din Asia centrală prin strâmtoarea Bering, secată atunci. Ei au fost precedaţi de aborigeni veniţi din Australia. La această concluzie surprinzătoare a ajuns geo-arheologul Silvia Gonzales şi echipa sa de la Universitatea John Moores din Liverpool. Studiind caracteristicile morfologice ale craniilor găsite în deşertul din apropierea de Mexico City, Gonzales a văzut asemănările cu australienii. Aceste cranii mexicane, înalte şi strâmte, nu seamănă deloc cu cele ale amerindienilor, mai rotunde şi îndesate.

America descoperită de aborigeni

Datarea cu carbon-14, a revelat o vârstă de 12.700 de ani pentru cel mai vechi dintre cranii, făcând astfel din el cel mai vechi vestigiu uman cunoscut din toate Americile. Dar cel mai surprinzător este că acest popor de origine australiană, sosit acum peste 13.000 de ani, probabil pe vase, din insulă în insulă, au persistat poate până la 200 sau 300 de ani.

Descrierile primilor iezuţi sosiţi în vestul Mexicului în secolul 18, relatează într-adevăr despre un popor de vânători, cu corp subţire şi alimentându-se în principal cu moluşte. Acest trib, acum stins, ar putea fi deci primul care a populat America. Întrebările se înmulţesc. Cum s-a făcut popularea Americii? Într-un singur val de colonizare sau în mai multe succesive? De cine? Când?

Noua ipoteză, bazată pe un studiu de material inedit, a ridicat însă şi mai multe probleme. Osemintele vor fi supuse testului ADN şi comparate cu cele ale aborigenilor actuali, fapt care ar putea confirma ideile avansate. Aceasta ar putea arăta faptul că strămoşii amerindienilor nu au fost primii sosiţi pe continent şi că cel puţin un popor, şi de ce nu mai multe, i-a devansat.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *