China se va alătura luptei împotriva Statului Islamic

China se va alătura luptei împotriva Statului Islamic

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

China se va alătura lupte împotriva Statului IslamicChina, marea putere mondială care preferă să fie discretă de multe ori nu poate să rămână indiferentă la atrocităţile inimaginabile şi la avansul periculos pe care l-a luat Statul Islamic, mai ales după ce acesta a anunţat că intenţionează să achiziţioneze o armă nucleară şi revendică până şi teritorii din China.

Mass-media de stat din China a raportat recent că trei militanți ISIS chinezi au fost executaţi în 2014 după ce au dezertat din organizația teroristă.

Oficialii chinezi au dat un comunicat în care se spune: “China se opune tuturor formelor de terorism. China este dispusă să consolideze cooperarea cu comunitatea internațională pentru a lupta împreună împotriva forțelor teroriste, inclusiv “Mișcarea Islamică Turkestanul de Est (ETIM)”, pentru a proteja securitatea și stabilitatea regională și globală. ”

Beijingul, prin tabloidul Global Times susţine că aproximativ 300 de musulmani chinezi, în special uiguri jihadişti din provincia Xingjiang au călătorit spre Irak şi Siria prin Turcia pentru a se alătura Statului Islamic, în decembrie 2014.

Dar prima observare de jihadişti chinezi care s-au alăturat Statului Islamic în Siria s-a făcut în septembrie 2012, când aceştia au fost capturaţi de militarii irakieni.

https://www.youtube.com/watch?v=HOLvNjtU-9M

Ministrul de Externe irakian Ibrahim Jafari a declarat că a primit o ofertă din partea omologului său chinez, Wiang Yi, de a ajuta Irakul în lupta sa cu Statul Islamic. Cu toate astea, China nu s-a alăturat încă coaliţiei condusă de SUA împotriva ISIS!

China este cel mai mare investitor în industria de petrol din Irak şi va pierde bilioane de dolari dacă Statul Islamic va pune mâna pe câmpurile sale petroliere, aşa cum s-a întâmplat în Siria când The China National Petroleum Corporation (CNPC) a fost obligată să le abandoneze.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *