Ingrediente
O vânătă de 70 grame
2 ardei verzi mijlocii decojiţi
1 roşie medie decojită şi seminţe fin tocate
4 linguri de ulei de măsline
3 linguri de oţet de vin roşu
3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat fin
2 linguriţe de usturoi tocat
1 lingură de sare
piper negru
Coaceţi vânăta în următorul fel: înţepaţi-o în 3 – 4 locuri şi puneţi-o pe o foaie de copt şi ţineţi-o circa 20 de minute la 10 cm de sursa de căldură rotind-o în toate sensurile.
Apoi înveliţi-o într-un prosop timp de 5 minute, după care îi scoateţi pielea. Tăiaţi vânăta în jumătate, în bucăţi mărunte şi puneţi-le într-un castron, pe care le aveţi zdrobiţi cu lingura. Procedaţi la fel cu ardeiul. Adăugaţi ulei şi oţet.
Băteţi compoziţia energic cu o lingură de lemn până când amestecul este bun. Se adaugă roşia tocată mărunt, pătrunjel, sare, piper şi usturoi. Continuaţi să mestecaţi compoziţia până când vi se pare bine. Verificaţi condimentarea apoi puneţi totul în frigider. Se serveşte rece ca aperitiv sau pusă pe o felie de pâine ca un aperitiv.
măsline
brânză feta
Pregătirea:
Tăiaţi legumele, amestecaţi-le cu ulei, oţet şi sare. Puneţi-le pe farfurii, răzuiţi brânza şi garnisiţi cu măsline şi frunze de pătrunjel.