Vârcolacii

Vârcolacii

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

VârcolaciiÎn Europa medievală, cadavrele anumitor persoane executate au fost incinerate mai degrabă considerate ca fiind cele ale unui vârcolac, în scopul de a se preveni învierea lor ca vampiri.

Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, grecii credeau că organele de vârcolaci nu se distrug revenind de fapt la viață ca un vampir în formă de lupi sau hiene care bântuiau câmpul de luptă pentru a bea sângele soldaților morţi.

În unele zone rurale din Germania, Polonia și în nordul Franței, oamenii care au murit în păcat au revenit la viaţă sub formă de lupi ca să bea sânge, înainte de a reveni la corpul lor uman la prima lumină a zilei. Aceste fiinţe stranii au fost decapitate cu un cuțit și exorcizate de către preotul paroh, capul lor fiind apoi aruncat într-un râu pe care greutatea păcatelor lor le era târa imediat la fundul apei.

Dar uneori, oamenii foloseau aceleași metode și pentru îndepărtarea vampirilor!

Vampirul este legat de vârcolac în țările din Europa de Est, Bulgaria, România, Serbia și Slovacia. În Serbia, vârcolacul și vampirul sunt cunoscuţi de fapt sub același nume: vulkodlak.
În mitologia maghiară și în Balcani, mulți vârcolaci au fost descrişi ca vrăjitoare vampirice care au devenit apoi lupi pentru a suge sângele oamenilor născuți într-o zi cu lună plină, în scopul de a fi sănătoşi. Sub formă umană, aceşti vârcolaci sunt palizi la faţă, prezintă un chip slab, cu ochii goi, buzele umflate și brațele moi.

Vârcolacii sunt foarte apropiaţi de vampiri, în sensul că vârcolacul este o punte de legătură între om și animal, un animal bestial care distruge și devorează în lume. Vampirul este o punte între lumea celor vii și morţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *