Andreea Ilie: Îmi place să mă las surprinsă de viitor

Andreea Ilie: Îmi place să mă las surprinsă de viitor

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Mezzosoprana Andreea Ilie, en vogue și foarte activă pe plan artistic, este o prezență remarcabilă pe scenele românești, apaludată constant la scenă deschisă și prețuită.

Copyright Andreea Ilie
Foto de Paul Buciuta

Ce noutăți aveți pentru publicul dumneavoastră?

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă voi cânta în mai multe concerte private. Mă simt foarte onorată de invitația de a cânta la „Concerto di Natale” organizat de comunitatea italiană Millenium, unde am interpretat “C’era una volta il West” (Ennio Morricone). După cum știți, în Timișoara avem cea mai mare comunitate de italieni, iar străini reprezintă cea mai mare parte din publicul meu.

Copyright Andreea Ilie

Cu cine colaborați în prezent?

Colaborez de aproape doi ani cu Opera Română din București, o colaborare fructuoasă care a contribuit mult la evoluția mea profesională. Recitalurile mi-au oferit multe provocări și m-au scos din zona de confort. Un exemplu ar fi recitalul de operă unde de curând am cântat aria „Mon coeur s’ouvre a ta voix”, din opera Samson, interpretând-o pe Dalila, cea care l-a vândut pe Samson filistenilor, deși îl iubea.

Copyright Andreea Ilie
Copyright Andreea Ilie
Copyright Andreea Ilie
Andreea Ilie10
Copyright Andreea Ilie. Andreea Ilie cu Andreea Bocelli.

Veți concerta și în străinătate?

Cu siguranță voi concerta și în străinătate. Așa cum spuneam, publicul meu este format în majoritate de străini, care sunt mari iubitori de muzică de operă. Deocamdată mă bucur de atenția ambasadorilor străini care mă invită să concertez la diferite evenimente ale comunităților, deci mai este un pas până voi depăși granițele.

Care credeți că sunt cele mai bune realizări al dumneavoastră de până acum și de ce?

Mă bucur de fiecare concert, savurez fiecare recital. Nu aș vrea să le calific sau să le descalific. Aleg să dau totul într-un concert, mă descompun acolo pe scenă și las publicul să-mi evalueze reușitele profesionale. Colaborările cu diferiți artiști sau cu Operele din țară sunt speciale și-mi lărgesc orizontul, de aceea voi alege să nu fac calificări.

Copyright Andreea Ilie
Copyright Andreea Ilie

Cum v-ați defini?

Nu sunt atât de sensibilă precum par sau precum notele de mezzosoprană pe care le auziți. Mă definesc puternică, rebelă, îmi urmez intuiția și sunt determinată de orice idee artistică care îmi fulgeră gândurile. Așa am ajuns să-mi fac propriile videoclipuri, să cânt alături de artiști din altă sferă muzicală decât a mea. Totul începe de la o idee și continuă pe scenă.

Ce sperați de la noul an?

De la noul an sper să depășesc granițele țării și să urc și pe scenele din alte țări. Îmi place să mă las surprinsă de viitor, încerc să nu fiu un freak control al planurilor, însă promit să nu îmi dezamăgesc niciodată publicul, în fața căruia mă înclin și îi mulțumesc pentru susținere și pentru aplauzele frumoase pe care le găsesc pe pagina mea oficială de Facebook. Vă mulțumesc!

Mulțumim mult pentru aceste destăinuiri și vă urăm succes. Să vă împliniți visul!

 

                                                                   Interviu realizat de Marian Deaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *