Daniela Ploia: În America, am fost mai apreciată de americani decât de românii mei

Daniela Ploia: În America, am fost mai apreciată de americani decât de românii mei

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Daniela Ploia este una dintre cele mai îndrăgite soliste de muzică populară de la noi, extrem de activă pe plan artistic și cu realizări absolut remarcabile. I-am solicitat un scurt interviu, la sfârșit de an, la cererea cititorilor noștri și a publicului artistei, firește.

 

Ce pregătiți pentru noul an?

Mă străduiesc să fac noi înregistrări cu piese folclorice, care să ducă mai departe tradiția muzicii populare autentice, dar mai doresc și câteva colinde autentice din zona mea.

Copyright Daniela Ploia
Copyright Daniela Ploia
Copyright Daniela Ploia

Cu ce artist colaborați cel mai bine și de ce?

Muzica populară este un hobby, deci nu am făcut o carieră din asta și nu am o colaborare permanentă cu niciun artist. Sunt deschisă la colaborări și sunt cu sufletul unde și când se ivește un eveniment important.

Cum vă afectează situația din țară, ca artist? Cu ce probleme vă confruntați?

Ca artist nu prea ești influențat de situația din țară deoarece evenimentele se programează și cei cu talent sunt căutați. Problema sponsorizării se pune pe tapet, pentru că in general se fac sponsorizări pe criterii de cunoștințe sau dacă se ajunge la compromis, ceea ce nu mi-aș dori. Și, în general, cei care ar dori să sponsorizeze nu mai au șansa să-și scoată banii investiți deoarece nu se mai cumpără CD-urile. Se descarcă de pe Youtube!

În ce țară v-ar plăcea să concertați și de ce?

Nu mi-aș dori să concertez în afară deoarece am avut o experiență neplăcută în America, unde nu mi-a plăcut cum am fost tratată de românii mei. Mai apreciată am fost de americani, însă voi răspunde oricărei invitații, de dragul de a promova muzica populară românească.

Copyright Daniela Ploia
Copyright Daniela Ploia

Doriți să vă schimbați stilul, dacă piața muzicală v-o impune?

Nu m-am gândit niciodată să-mi schimb stilul și nu aș face-o deoarece eu iubesc muzica populară tradițională și autentică.

Credeți că muzica populară a atins apogeul?

Sunt puțini marii artiști consacrați care au dus muzica populară pe culmi înalte, dar este loc și de mai bine. Sperăm că se vor mai naște și nu va seca acest izvor al sufletului.

Ce faceți în afară de muzică? Ce pasiuni mai aveți?

În afară de profesia mea de inginer, iubesc mult sportul, care este benefic pentru sănătate și condiția fizică.

Se poate trăi din muzica populară?

În pofida așa-zisei crize, românul petrece și, cum am spus, se organizează evenimente iar artiștii câștigă.

Cum decurge o zi din viața artistei Daniela Ploia?

La mine, toate zilele sunt pline de diverse activități. Mă împart între profesia mea de inginer, sala de fitness și onorarea multor solicitări la diferite evenimente.

Mulțumesc frumos pentru interviu și vă urez să aveți parte de cât mai multe realizări și de bani mulți, pentru că artiștii au nevoie. Sărbători fericite!

 

                                                                     Interviu realizat de Marian Deaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *