Angelina Jolie – vedeta dorită de toți

Angelina Jolie – vedeta dorită de toți

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Angelina Jolie s-a născut la 4.06.1975 la Los Angeles. Este poreclită Jellybean, Catwoman şi Bunny. Are 1,73 m şi părul şaten. Este stângace. Posedă numeroase tatuaje şi a retras numele Voight pentru a evita reputaţia de fiică a lui tăticu.

Este fiica cuplului de actori Jon Voight şi Marcheline Bertrand, căsătoriţi în 1973. Mama sa este o franco-canadiană dintr-un metisaj iroq. Angelina are un frate, James Haren, regizor secund, mai mic cu doi ani decât ea. Cuplul Voight i-a dat fiicei lor un al doilea prenume, Jolie, în cazul în care aceasta dorea să devină actriţă. Din nefericire, părinţii săi au divorţat în 1978 pe când Angelina avea abia 3 ani. Ea şi fratele său şi-au urmat mama la New York pentru ca apoi să o părăsească de mai multe ori. La vârsta de 7 ani, Angelina a jucat în filmul Lookin to Get Out. Ea a interpretat rolul unei fetiţe care avea prenumele Tosh. Alături de ea au jucat însă doi actori pe care îi cunoştea bine: Jon Voight şi Marcheline Bertrand.

Angelina Jolie
Angelina Jolie, foto Wikipedia

Angelina a absolvit Beverly Hills Highschool la vârsta de 16 ani. Pentru că părinţii i-au îndreptat paşii spre actorie (cât şi lui James), ea se înscrie la cursurile de artă dramatică. Dar va avea apariţii şi ca manechin la Londra, New York şi Los Angeles. Angelina a apărut în clipurile lui Rolling Stones, Lenny Kravitz şi Meat Loaf, precum şi în filmele realizate de fratele său, pe atunci student la USC School of cinema.

Apoi începe cu adevărat cariera sa cinematografică cu două filme: Cyborg 2 şi Hackers. Ca urmare a acestui din urmă film, ea se căsătoreşte cu actorul principal Jonny Lee Miller în 1996, de care va divorţa 3 ani mai târziu. Căsătoria lor a făcut să curgă multă cerneală la Hollywood. De exemplu, Angelina a purtat tricouri cu scrisorile lui de dragoste, ultima fiind scrisă chiar cu sângele actriţei…

Dar Angelina s-a făcut cu adevărat cunoscută marelui public graţie filmului de televiziune George Wallace, când a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar. În pelicula Playing God ea a încarnat o tânără misterioasă care se împarte între doi bărbaţi. Apoi, Angelina a intrepretat rolul top-modelului Gia Carangi, de la începutul anilor 70, care a avut un destin tragic: va deveni seropozitivă. Pentru această interepretare, vedeta va fi răsplătită cu Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă. Ea va juca apoi în Girl Interrupted, unde o încarnează pe Lisa. Şi acest rol secund îi va aduce un succes răsunător: Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin şi Oscarul! De asemenea, a fost numită una dintre primele 50 de celebrităţi cele mai frumoase ale planetei.

La 5 mai 2000, Angelina se căsătoreşte cu actorul Billy Bob Thornton. Ea şi-a tatuat prenumele lui pe braţul său stâng. Ceea ce a înspăimântat Hollywoodul este că ea a declarat că are o colecţie de cuţite şi că se interesează de ştiinţa mortuară.

Cuplul va adopta un băiat cambodgian, Maddox. Dar, surpriză, ei vor divorţa în 2003 şi după 6 luni, Angelina îşi va înlătura tatuajul cu ajutorul laserului. În pofida unor probleme datorate divorţului, Angelina obţine păstrarea lui Maddox şi se va stabili la Londra.

Rolurile au bombardat-o pe tânăra faimoasă. Angelina va juca alături de Nicolas Cage în Gone în Sixty Seconds. În 2001, ea a interpretat-o pe marele ecran pe Lara Croft, eroină virtuală din jocul video Tomb Raider. Visul a numeroşi adepţi ai jocului video devine realitate. Şi ce realitate!

Angelina a fost actriţa visată pentru acest rol şi s-a implicat total în asta. A făcut numeroase ore de antrenament şi chiar a adus idei pentru personaj (ţinute vestimentare, coafură, replici etc.) Privind cu atenţie filmul, în anumite scene, se pot zări anumite tatuaje ale sale. În 2001, ea joacă în compania lui Antonio Banderas în filmul Original Sin. Doi ani mai târziu, joacă în continuarea filmului Tomb Raider: The Cradle of life.

Anul 2005 a fost unul încărcat pentru vedetă, căci a scos trei filme: Alexander, Captain Sky and The World of tomorrow şi Mr. & Mrs. Smith. Acesta din urmă a declanşat o imensă polemică în lumea perfectă de la Hollywood. Datorită acestui film, partenerul său, Brad Pitt a divorţat de Jenniffer Aniston. Şi Hollywoodul a făcut-o responsabilă pe Angelina…

Se pretinde că ea ar fi avut numeroase relaţii amoroase cu partenerii săi din filme: Billy Bob Thornton, Nicolas Cage, Antonio Banderas, Olivier Martinez, Jude Law, Colin Farrel etc. În 2005, Angelina a adoptat o micuţă etiopiancă, în vârstă de 6 luni, orfelină din cauza SIDEI, pe nume Zahara Marley Jolie (Marley este un omagiu adus cântăreţului de muzică reggae Bob Marley).

Din 2001, Angelina este ambasadoare de bună voinţă a United Nations High Commissioner for Refugees şi parcurge lumea în lung şi-n lat pentru a ajuta persoanele defavorizate. Ea face multe opere de caritate. A obţinut chiar un brevet de pilot în septembrie 2004 pentru a sări mai repede în ajutorul refugiaţilor (din Cambodgia, de exemplu).

La 27 ianuarie 2007, mama Angelinei a murit, din cauza unui cancer ovarian, la Los Angeles. Funeraliile au avut loc în cea mai strictă intimitate şi cenuşa ei a fost împrăştiată în ocean în Bahamas. În martie, Angelina a adoptat un alt copil, de origine vietnameză, în vârstă de 3 ani şi jumătate, pe nume Pham Quang Sang, pe care l-a rebotezat Pax Thien (Cerul Păcii).

La 12 iulie 2008, la Nisa. În Franţa, actriţa a dat naştere prin cezariană unui băiat, Knox Leon, şi unei fetiţe, Vivienne Marcheline, din relaţia ei cu Brad Pitt.

În acelaşi an, revista The Hollywood Reporter a clasat-o pe Angelina Jolie pe primul loc între actriţele cele mai bine plătite din acel an, încasând în medie 15 milioane de dolari pe film. Iar un an mai târziu, obţine de asemenea locul unu în clasamentul anual al Celebrity 100 realizat de Forbes.

Anul 2009 i-a adus actriţei premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la British Academy Film Award şi mult râvnitul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

În 2010, cuplul Pitt-Jolie a achiziţionat o vilă în Italia, în apropiere de Valpolicella. Dar a oferit cu generozitate şi un milion de dolari în ajutorul victimelor cutremurului devastator care a zguduit Haiti. Mai mult, s-a dus în această insulă din Caraibe şi în Republica Dominicană, pentru a discuta cu oamenii la faţa locului şi a-i ajuta efectiv.

Un an mai târziu, actriţa a apărut în filmul The Tourist şi a regizat In the Land of Blood and Honey (un film extrem de dur şi realist, despre atrocităţile din fosta Iugoslavie) , iar în 2011 în Malefique.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *