(Pentru 6 prăjituri mici) Pentru aluat: 100 gr. unt moale, 80 gr. zahăr, puţină sare, 2 gălbenuşuri de ou, 150
Categorie: Bucatarie
Bucătăria grecească
Bucătăria grecească este una de tip mediteraneean. Grecii din sec. VII î.e.n. aveau un comportament alimentar frugal bazat pe consumul
Momo
Momo este un ravioli original din Tibet, coaptă la aburi sau fiartă. Numele său, care înseamnă “8”, în tibetană, vine
Skordalia
Skordalia este un sos grecesc pe bază de usturoi. Se poate servi cu peşte, fructe de mare, legume etc. Ingrediente:
Bucătăria turcească
Bucătăria turcească beneficiază de moştenirea otomană şi se află la intersecţia aromelor asiatice, orientale şi mediteraneene. Este una dintre cele
Salata „Snejanka” sau „tzatziki”
Ingrediente 500 de grame de brânză albă; 1 castravete; 2 – 3 căţei de usturoi; 1 – ½ linguriţă de
Saslik
Ingrediente folosite: Carne de miel sau de oaie (500 g), slănină (150 g), roşii (4), ardei gras (3), sare, piper,
Vareniki
Ingrediente folosite: Făină (250 g), ouă (1), brânză telemea (200 g), smântână (1 ceaşcă), sare, piper, unt (100 g). Mod
Ce mâncau grecii antici?
Grecii antici mâncau de trei ori pe zi. Prim masă era rece (akratismós) şi se compunea din pâine de orz
Aluat pizza
Aluat pentru pizza – O pizza gustoasă nu constă numai în numărul mare de ingrediente, ci și de calitatea aluatului.
Băuturile în Bulgaria
Rachiul (rakia sau rakija) este obţinut prin distilarea sucului de fructe fermentate. Băutura este foarte populară în Bulgaria şi în
Kiopoolu sau pastă de ardei şi vinete
Ingrediente O vânătă de 70 grame 2 ardei verzi mijlocii decojiţi 1 roşie medie decojită şi seminţe fin tocate 4
Ghapama
Ghapama este o tocană de dovleac pregătită de armeni, de multe ori în timpul sezonului de vacanţă. Aceasta se prepară
Bucătăria în Evul Mediu
Alimentaţia în Evul Mediu era un semn al prosperităţii sau al sărăciei. Astfel, clasa bogată consuma multă carne, platouri bogate
Funge
Funge sau pirão, este un fel de mâncare tradițională din Angola făcută din făină de manioc, orez sau porumb. Numele