Don Williams

Don Williams

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Don Williams este un cântăreţ faimos şi un compozitor american care în 2010 a fost introdus în presitigiosul Country Music Hall of Fame. A crescut la Portland, Texas. După ce a cântat timp de şapte ani în grupul folk-pop Pozo-Seco Singers, din 1971 şi-a început cariera solo, cântând balade populare şi ajungând să aibă 17 hituri !

Don Williams s-a născut la 27 mai 1939 în Floydada, Texas. O parte din copilărie şi-a petrecut în Corpus Christi, din acelaşi stat american. Tatăl lui era mecanic şi lucra prin diferite regiuni, iar mama cânta la chitară. Don a crescut ascultând muzică country, ceea ce i-a insuflat pasiunea pentru a continua pe această cale.

Don Williams
Don Williams

Împreună cu Lofton Kline au format un grup folk semi-profesionist pe care l-au numit Strangers Two, la care s-a alăturat apoi Susan Taylor, devenind Pozo-Seco Singers, fraza fiind un termen geologic care desemnează uscatul.

Ajutaţi de managerul lui Bob Dylan, Albert Grossman, grupul a avut hituri importante în SUA, ca Time, I Can Make It With You şi Look What You’ve Done.

După plecarea lui Kline, au fost mai multe încercări cu alţi muzicieni dar a lipsit o direcţie muzicală. După ce Don a reuşit să îndrepte grupul spre muzica country, în 1971, acesta s-a desfiinţat din păcate.

Don Williams a început să lucreze pentru socrul lui şi să compună pentru albumul solo al lui Susan Taylor. În 1973, Don a scos un album, intitulat Volume 1, care include piese memorabile cum ar fi Amanda şi The Shelter of Your Eye. În albumul Volume 2, Don a inclus piesele de mare succes Atta Way to Go şi We Should Be Together.

Piesa lui You’re My Best Friend a devenit repede hitul numărul 1 în SUA şi un standard, cântată la fiecare concert pe care l-a susţinut.

Cântecele lui Don Williams sunt uşor ritmate, de dragoste, cu aranjamente simple şi cu versuri sentimentale, foarte frumoase. A fost comparat o vreme cu cu Jim Reeves, numai că apariţiile lui în concerte nu sunt sofisticate vestimentar, ci cât mai simple.

Printre admiratorii lui fanatici se numără la loc de cinste Eric Clapton şi Peter Townshend.

Don Williams a jucat rolul unui muzician în filmul lui Burt Reynolds intitulat WW & Dixie Dance Kings. De asemenea a apărut în pelicula Smokey and the Bandit 2. Alte succese de-ale lui sunt: Till the Rivers All Run Dry, Some Broken Hearts Never Mend, Lay Down Beside Me, I Believe In You, If I Needed You (în duet cu Emmylou Harris).

Printre cele mai apreciate înregistrări ale lui Don Williams se numără interpretarea lui din Good Ol’Boys Like Me, un omagiu adus lui McDill pentru „rădăcinile” lui sudice.

La mijlocul anilor 80, Williams a lansat multe singles-uri, printre care Heartbeat in the Darkness şi Senorita.

În 1998, Don Williams a semnat cu casa Giant Records, iar în 2001 a scos un album live. Cântăreţul are un real succes în concertele efectuate în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *