Armata americană a dezvoltat arma supremă, demnă de un film science-fiction

Armata americană a dezvoltat arma supremă, demnă de un film science-fiction

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Armata americană a dezvoltat arma supremăPentagonul a dezvoltat în ultimii ani o armă tăcută, invizibilă, și mai ales că nu cauzează niciun prejudiciu sau deces.

“Sistemul negare activ”, numele oficial al tehnologiei a fost folosit timp de un deceniu de armată în timpul instruirii militare.

Pentagonul crede acum că este îm măsură să producă versiuni “portabile”, care ar putea fi ţinute, eventual, în mâna unui soldat, a declarat CNN într-un reportaj.

“Sistemul de negare activ” este dincolo de orice imaginație. El permite de a propulsa către o țintă umană o undă electromagnetică foarte puternică, pătrunzând aproximativ 4 centimetri sub piele.

Rezultatul este specatculos şi înfricoşător: persoana care primește unda simte o senzaţie de arsură de nesuportat și este forțată să se retragă. Sistemul este eficient până la aproximativ 1 km. Dar în mod ciudat, sistemul care este disponibil pentru armata SUA în întreaga lume din 2012 nu a fost implementat pe scară largă. Deşi Pentagonul se bazează pe versiunea portabilă pentru implementarea sa mai rapidă și mai ușoară.

Experții în armament cred că tehnologia ar putea fi utilizată pentru controlul mulțimii, pentru a securiza anumite locuri care vor devenii inaccesibile, sau pentru a proteja convoaiele militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *