Cauzele apariției vampirilor

Cauzele apariției vampirilor

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Cauzele apariției vampirilor variază foarte mult de la un folclor la altul. În tradiţiile slave și în tradițiile chineze, un corp străpuns de un animal, în special o pisică sau un câine, poate deveni un strigoi.
De altfel, un corp rănit și netratat cu apă clocotită poate deveni un vampir. În folclorul rus, vampirii se spune că sunt foști vrăjitori sau persoane care s-au răzvrătit împotriva Bisericii orthodoxe. Credința populară este că fiecare persoană muşcată de un vampir poate deveni la rândul său un vampir.
În ceea ce privește literatura și cultura populară, vampirismul este adesea prezentat ca rezultat al unui blestem și vampirul poate să aleagă pe cine vrea să transforme atunci când mușcă o victimă.
Urmează transformarea (mai mult sau mai puțin lungă și dureroasă) a victimei, unul dintre primele semne fiind alungirea caninilor.
O altă metodă, tot raportată în cultura populară, ar implica o “schimbare de sânge”. Vampirul îşi mușcă victima și se hrănește cu sângele său până la anemie înainte de a creşte o parte a corpului (de obicei, încheietura mâinii, a antebrațului) în scopul de a sângera și de a lăsa să curgă sângele lui în gura victimei, care suferă apoi o transformare lentă și dureroasă într-o stare de letargie aproape de moarte înainte de final, devenind un vampir.

Zombi_alien_(6425646885)
Sursă Zombi alien, foto Carlos Adampol Galindo, Mexic, sursă Wikipedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *