Fenomene paranormale la fortul William Henry

Fenomene paranormale la fortul William Henry

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
William Henry Harrison
William Henry Harrison

Situat pe malul lacului George din nordul statului New York, fortul William Henry este considerat drept unul din locurile cele mai bântuite. Numele său a fost dat în onoarea prinţului William Augustus, duce de Cumberland şi fiul regelui George al II-lea, şi a prinţului William Henry, primul duce de Gloucester şi Edimburg, fiul cel mai mic al lui George al II-lea şi fratele viitorului rege George al III-lea al Marii Britanii.

Fortul a fost construit de William Johnson în septembrie 1755, în timpul Războiului de Şapte Ani şi trebuia să protejeze de atacurile francezilor venite de la fortul Carillon şi de la fortul Saint-Frederic.

El făcea parte dintr-un ansamblu de forturi britanice şi franceze aflate de-a lungul Hudsonului şi lacului Champlain din New York până la Montreal, în Canada.

În acest fort bântuit de fantome, britanicii și indienii s-au dedat în august 1757 la un  adevărat masacru. Forţele franceze şi canadiene, împreună cu indienii (8.000 de soldaţi), conduse de generalul Ludovic Joseph de Montcalam au atacat viguros fortul William Henry. După asediu, francezii şi canadienii au distrus fortul.

Turiștii și personalul care lucrează în fortul reconstruit au raportat zgomote inexplicabile de paşi, lumini care se prind sau sunetul unui clopoțel în timp ce nu există niciun curent de aer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *