Misteriosul lac mongol Khyargas Nuur

Misteriosul lac mongol Khyargas Nuur

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Un grup de cercetători ruşi a revenit de pe malurile lacului mongol Khyargas Nuur, unde a înceract să descopere de unde veneau urmele care apăreau regulat pe malurile acestui lac. Multe întrebări şi niciun răspuns…

Primele urme au fost descoperite la mijlocul anului 1984 când membrii unei expediţii geologice ruso-mongole condusă de către Viktor Iarmoliuk s-au oprit acolo pentru a se odihni.

Peste câţiva ani, geologii au staţionat acolo pentru o haltă de mai multe ori. Cu ei se aflau de data asta şi zoologi. De fiecare dată oamenii de ştiinţă au observat grupe de urme relativ proaspete, care se găseau la mai mult de un kilometru şi jumătate de apă, ca şi cum o reptilă ar fi ieşit din apă şi ar fi rămas o vreme pe nisip la soare.

Misteriosul lac mongol Khyargas Nuur
Lacul Khyargas Nuur

Dar ipoteza că aceste urme ar fi aparţinut unui animal a fost respinsă! Ca şi cele potrivit cărora ele ar fi fost formate de către valuri sau de vânt…

Lacul Khyargas Nuur din Mongolia se găseşte într-un loc deşertic şi nelocuit de oameni. Cel mai apropiat sat se află la cel puţin 100 de kilometri. Nomazii cu animalele lor sau turiştii nu trec niciodată în apropiere de malurile lacului misterios.

Din mijlocul lacului, geologii au auzit provenind un soi de mugete înfricoşătoare, dar nicio expediţie ştiinţifică nu a studiat încă serios adâncurile lacului enigmatic din Mongolia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *