O statuie egipteană de la muzeul din Manchester se mişcă

O statuie egipteană de la muzeul din Manchester se mişcă

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

De ceva timp are loc un fenomen foarte ciudat la Manchester University Museum din Marea Britanie. O statuie egipteană din 1.800 î.e.n. se deplasează singură ]n caseta sa din sticlă întorcându-se către ea însăşi. Statuia misterioasă este pusă pe un raft închis, iar singura cheie de la caseta din sticlă se găseşte la egiptologul Campbell Price, care are doctoratul în egiptologie obţinut la Liverpool University’s School of Archaeology. Campbell este director al Saqqara Geophysical Survey Project, care are drept scop realizarea hărţii structurilor subterane, la unul din siturile religioase cele mai importante din Egiptul faraonic.
Privind misterioasa deplasare a statuii egiptene antice, el se jură că nu a deplasat-o deloc şi i se pare straniu comportamentul incredibil manifestat de aceasta. El a declarat:

sursa foto Campbell Price, twitter
sursa foto Campbell Price, twitter

„Într-o zi am observat că s-a mutat. Am crezut că este într-adevăr ciudat, pentru că nimeni în afară de mine nu posedă cheia. Am pus statuia la locul său și a doua zi, s-a mişcat încă o dată. Împreună cu echipa de la muzeu, am instalat un aparat de fotografiat, timp de 3 zile, care a filmat statuia la intervale și, deși este invizibil pentru ochiul liber, am văzut-o clar mișcându-se!”
Statuia a fost găsită într-un mormânt egiptean cu o mumie. Ea reprezenta o jertfă lui Osiris, zeul morților. Prezentă de 80 de ani în muzeu, nu a făcut niciodată obiectul unui astfel de fenomen.
Brian Cox, un profesor de fizică de la Universitatea din Manchester crede că acest lucru ar putea să se explice prin vibrațiile provocate de trecerea vizitatorilor. Dar egiptologul contrazice această ipoteză prin faptul că mișcările formează întotdeauna un cerc perfect. Pentru el, această statuie egipteană ar putea servi ca un recipient pentru sufletul mumiei distruse.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *