OZN-uri în Africa de Sud

OZN-uri în Africa de Sud

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Statul Africa de Sud se află situat în extremitatea sudică a continentului negru. Aici, NASA întreţine un anume număr de staţii de ascultare electronică în colaborare cu alte servicii speciale (GCHQ, CSE, DSD).

 În 1902, deasupra localităţii Boschof, Oranjevrystaat, s-au auzit explozii neobişnuite în cer. La 26 februarie 1951 (unele surse spun 21 februarie), la ora 4,55, la Durban, trei oameni aflaţi într-un camion şi diverse alte persoane văd zburând în linie dreaptă un obiect roşu sumbru de forma unei torpile cu partea centrală foarte întunecată.

La 10 iulie 1953, sunt recuperate cinci corpuri ca urmare a unei prăbuşiri la Johofnisburg. Un an mai târziu, la 7 decembrie, se face o observaţie de OZN la Cape Province.

În 1972, un OZN aterizează la Rosemead, lăsând urme pe bitum. Iar la 26 iunie, ora 9, Boer De Klerk face o observaţie la Fort Beaufort. Doi ani mai târziu, la 31 mai, ora 2,30, Peter (24 ani) şi soţia sa Frances (21 ani) – este vorba de pseudonime – rulează într-un Peugeot 404, între Salisbury şi Durban. Drumul lor trece peste frontiera cu Zimbabwe la Beit Bridge, la nivelul fluviului Limpopo. La aproximativ 32 km sud de Umvuma în Rhodesia (acum Harare în Zimbabwe), Frances remarcă o lumină în partea stângă a maşinii. Farurile slăbesc ca intensitate, cuplul simte deodată frig şi trebuie să se acopere cu pături. Peter încearcă să meargă mai încet, ia piciorul de pe acceleraţie însă nu se întâmplă nimic. Farurile se sting complet şi Peter pierde controlul total al vehiculului care circulă acum cu 145 km/h.

OZn fotografiat dintr-un aeroplan deasupra Africii de Sud
Captura foto youtube

Atunci când se vede Fort Victoria, OZN-ul virează şi se îndepărtează, în timp ce maşina începe să funcţioneze normal. Cuplul se opreşte la Fort Victoria pentru a face plinul cu benzină şi-l uimeşte pe paznic care rămâne surprins de frigul care i-a cuprins pe ce doi. Chiar la ieşirea din Fort Victoria, OZN-ul reapare şi Peter pierde din nou controlul asupra maşinii sale.

Dar şi mai straniu, drumul devine total drept şi pustiu, traversând o vegetaţie luxuriantă tropicală (deşi este recunoscut pentru faptul că este sinuos şi foarte frecventat noaptea). Ajunşi la frontieră în apropiere de Beit Bridge, la 290 km de Fort Victoria, ceasurile celor doi arată ora 7,30, adică o oră întârziere şi ei nu au consumat decât 22 de litri de benzină. Supuşi hipnozei, s-a revelat faptul că maşina s-a găsit sub controlul unui umanoid expediat printr-o rază pe scaunul din spate al maşinii dintr-un OZN (care venea dintr-o galaxie îndepărtată). Extraterestrul pretindea că putea să ia orice formă, de la un papagal la o fiinţă umană normală…

La 31 iulie 1975 la Loxton, Danie Van Graan se apropie de ceea ce crede mai întâi că este o caravană pe câmpul său, dar nu are  roţi. În obiect vede patru fiinţe bizare. Brusc, îl loveşte o rază luminoasă şi se simte dezorientat. Intensitatea sunetului creşte şi obiectul decolează rapid. Pe sol sunt descoperite urme, cât şi o pudră cenuşie, iar vegetaţia este afectată.

Peste patru ani, la 22 septembrie, satelitul militar Vela, în special construit pentru a detecta exploziile atomice, detectează o strălucire de mare intensitate în Africa de Sud. Dar caracteristicile unei bombe nucleare (raze gamma, flux de neutroni, nor radioactiv) nu sunt prezente. Un document NASA dezvăluie însă faptul că în trecut s-au detectat mii de “zoo events” de acelaşi mod.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *