Umbanda, religia necunoscută din Brazilia

Umbanda, religia necunoscută din Brazilia

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

Este o religie misterioasă care posedă propia identitate. Este localiază în special în regiunea Rio de Janeiro, în special sub influenţa unui medium pe nume Zelio Fernandino de Moraes, care practica umbanda în rândul populaţiei afro-braziliene sărace.
Umbanda a fost introdusă în Brazilia de africani între 1549 şi 1888, în special cu riturile macumba, practicate de populaţia africană săracă din regiunea Rio şi Bahia.

 

foto de Junius sursa Wikipedia
foto de Junius sursa Wikipedia

Are mai multe ramuri, din care fiecare posedă mai multe practici şi credinţe diferite. Preoteasa desenează un mandala de culoare şi invocă unul din numeroşii Orixas, spirite venerate care fuzionează etern în fiecare element al naturii.
Practicanţii acestei religii misterioase fac incantaţii şi alte ritualuri cum ar fi cânturi, oamenii beau şi dansează. Umbada respinge vrăjitoaria, hainele colorate şi sacrificiile de animale. Este considerată totuşi ca un fel de magie albă, opusa ei fiind quimbanda.
Umbanda mai este considerată şi o formă de spiritism, ca un mijloc eficace de a contacta spiritele morţilor, care evoluează şi se reîncarnează prin mai multe existenţe fizice.
Această religie din Brazilia a adoptat un Dumnezeu unic suprem, creatorul Universului. Dar şi Evanghelia, precum şi cultul sfinţilor asociaţi cu orishas, câteva sărbători creştine şi practica carităţii. Iisus pentru adepţii umbala este numit Oxala.
În Brazilia există în prezent aproximativ 400.000 de membri.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *