Un spaniol lucrează singur, din 1961, la ridicarea propriei catedrale

Un spaniol lucrează singur, din 1961, la ridicarea propriei catedrale

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

În Spania, un om a lansat un proiect considerat de mulţi complet nebunesc. Timp de mai multe decenii, el însuși a construit propria lui catedrală. Proiectul său este acum foarte avansată, iar rezultatul este impresionant!
Justo Gallego Martínez (de asemenea, cunoscut sub numele de Don Justo) s-a născut la 20 septembrie 1925, în Mejorada del Campo, un oraș situat în centrul ţării. Născut într-o familie de țărani, a vrut mai mult decât orice să fie preot de când era copil. Câțiva ani mai târziu, a devenit în cele din urmă un călugăr.

Catedrala ridicata de Justo Gallego Martínez. Autor foto Tony Rotondas, sursa Wikipedia.
Catedrala ridicata de Justo Gallego Martínez. Autor foto Tony Rotondas, sursa Wikipedia.

Din păcate pentru el, a fost forțat să-şi întrerupă cariera și să părăsească mănăstirea unde a trăit, din cauza tuberculozei. Opt ani mai târziu, după ce s-a vindecat total, a început proiectul construirii unei catedrale cu propriile sale mâini.
Cu toate acestea, Don Justo nu poate nici citi, nici scrie și nu are nici măcar cunoștințe de arhitectură. În ciuda numeroaselor bariere care se ridică permanent în fața lui, nu a renunţat la viziunea lui și de 55 de ani, lucrează zilnic pentru a construi clădirea bisericii, trezindu-se la ore trei şi jumătate.
Catedrala pe care o înalţă are 8.000 de metri pătraţi, o lungime de peste 50 de metri şi o înălţime de 30 de metri. Lucrează la ea din 1961, singur, neîntrerupt, zi de zi!
De când mass-media din Spania i-a publicat povestea incredibilă, tot mai mulți oameni au pus o mână şi l-au ajutat fie prin finanțarea parțială a activităților sale, furnizând toate echipamentele necesare, fie lucrând efectiv alături de acest om deosebit de tenace şi de apreciat.
Astăzi, biserica a devenit o curiozitate locală atrăgând mulți turiști care sunt dispuși să doneze pentru ea.

 

 Justo Gallego Martínez .Foto de JMPerez, sursa Wikipedia.
Justo Gallego Martínez .Foto de JMPerez, sursa Wikipedia.

Atunci când Don Justo îşi va încheia lucrările titanice, intenționează să doneze catedrala Bisericii Catolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *