Un trib necunoscut descoperit în Amazon

Un trib necunoscut descoperit în Amazon

4.50 avg. rating (91% score) - 6 votes

Un trib indian necunoscut înarmat cu arcuri şi cu suliţe a fost descoperit în pădurile Amazonului. Tribul Metyktir, având aproximativ 87 de membri, a fost găsit în luna mai 2007 la 1200 km nord-vest de Rio de Janeiro. Biroul federal al Braziliei (FUNAI) indică faptul că tribul este un sub-grup al tribului Kayapo şi că trăieşte pe rezervaţia de indieni Mankregnoti de 12,1 milioane de acri a tribului Kayapos.

Un trib necunoscut descoperit în Amazon
Șef Raoni Metuktire, 2000

Doi membri din tribul Metyktir au apărut într-un sat al indienilor Kayapos. Nu este clar de ce au stabilit contact cu aceştia din urmă însă o echipă medicală a permis accesul grupului din izolare.

Indienii Metyktir vorbesc o versiune arhaică a limbii Kayapo. Femeile se rad deasupra capului, iar bărbaţii sunt exceptaţi nud cu excepţia penisului, care este acoperit. În Brazilia există aproximativ 700.000 de indieni, dintre care 450.000 trăiesc pe rezervaţiile indigene care acoperă 12,5% din ţară şi 26% din Amazonia braziliană. Amazonia a pierdut aproximativ 700.000 de kilometri pătraţi de pădure de la începutul anilor 70, deşi defrişarea s-a încetinit în aceşti ultimi ani din motiv de tendinţe economice şi datorită eforturilor guvernului brazilian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *