Alexis Tsipras provoacă iritare în Parlamentul European

Alexis Tsipras provoacă iritare în Parlamentul European

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Lupta creată de criza din Grecia a ajuns la paroxism, a căpătat aspecte dramatice. Prezenţa primului ministru al acestei ţări, demagog şi populist, chiar sfidător deşi nu se află într-o situaţie care să-i permită acest lucru, a avut darul de a încinge şi mai tare spiritele în Parlamentul European.

Guy Verhofstadt
Guy Verhofstadt

De exemplu, Guy Verhofstadt l-a criticat pe Alexis Tsipras pentru lipsa sa de onestitate şi pentru atitudinea de neînţeles pe care a adoptat-o într-un moment critic pentru ţara pe care o reprezintă.
Președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE Group) s-a răstit la liderul SYRIZA (partid de stânga radical), care se găsea la câţiva paşi de el, în Cameră, spunându-i:
“Vedeți, domnule Tspiras. Nu aveţi de ce să vă temeţi de Parlamentul European. Aţi refuzat inițial să veniţi. Mi-am spus:” Ca un mare democrat ca dvs. să-ți fie frică de o dezbatere, nu poate fie adevărat. Și ești astăzi aici. Sunt încântat “. Apoi a intra în inima subiectului şi a strigat:
“Îmi pare rău. Îmi pare rău pentru că nu încetaţi să vorbiţi despre reforme, dar nu vedem nicio propunere concretă de reformă. (…) Arătaţi-ne că sunteţi un lider adevărat și nu un fals profet.”
Tsipras este aşteptat cu propuneri concrete şi nu cu vorbe goale, ca până acum, pentru rezolvarea crizei actuale.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *