Scade sărăcia în lume

Scade sărăcia în lume

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Numărul de săraci în lume a scăzut în primul deceniu al acestui secol, dar puţini dintre ei s-au îmbogățit foarte mult, spune un studiu recent realizat de Pew Research Center.
În 2011, 15% din populația lumii trăia cu mai puțin de 2 dolari pe zi și era considerată “săracă”. Această cifră era însă de 29% în 2001!

saraci
O majoritate a populației la nivel mondial (56%) a continuat să trăiască cu venituri considerate scăzute (2,01 la 10 de dolari pe zi), cu o ușoară creștere în raport cu 2001 (50%). Dar această creștere a veniturilor nu este suficientă pentru a crea o “clasă de mijloc” în lume, susţine studiul dat publicităţii de curând.

 


Pentru venituri medii (între 10,01 și 20 de dolari), ponderea populației care beneficia de ele în 2011 a ajuns la 13%, în creştere cu 7% . Pentru venituri “mediu-înalte” (20,01-50 dolari) progresia pe zece ani este mult mai puțină, de la 7% la 9%, spune Pew Research Center.
Studiul mai arată că în ceea ce privește veniturile considerate ridicate (peste 50 de dolari), acestea nu privesc decât 7% din populația lumii, foarte aproape de 6% înregistrată în 2001!
“Primul deceniu al secolului a văzut o reducere istorică a sărăciei mondiale și aproape o dublare a numărului de persoane care pot fi considerate cu venituri medii, dar apariția unei veritabile clasa de mijloc rămâne o promisiune, mai degrabă decât o realitate “, se spune în acest studiu.

Creșterea veniturilor este de asemenea limitată geografic la anumite zone ale lumii, cum ar fi China, America de Sud și Europa de Est, în timp ce în rândurile clasei de mijloc au crescut abia în India și Asia de Sud –est, dar și în Africa și America Centrală.
Ca o comparație, Centrul de Cercetare Pew arată că un venit între 10 și 20 de dolari pe zi este echivalent cu un interval de la 14.600 la 29.200 de dolari pe an pentru o familie de patru persoane.
În Statele Unite ale Americii, pragul sărăciei în 2011 a fost de 23.021 de dolari pentru o familie de patru persoane.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.