Bază de date genealogică uluitoare oferită online de Biserica Mormonă

Bază de date genealogică uluitoare oferită online de Biserica Mormonă

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Bază de date genealogică uluitoare oferită online de Biserica MormonăLa douăzeci și două de mile sud-est de Salt Lake City, îngropată adânc în stânca zdrențuită de la Utah’s Wasatch Range, se află o catacombă. În spatele a 700 de metri de granit și șase uși monstruoase de tip Mosler, Biserica Mormonă a depozitat cea mai mare colecţie din lume de materiale genealogice: mai mult de 2 milioane de role de microfilm de înregistrări parohiale, indici de căsătorie şi necrologici, rapoarte de recensământ, registre privind pelerinii, dar și grămezi de alte documente, unele datând chiar din Evul Mediu.

The Granite Mountain Record Vault deține în jur de 2 miliarde de nume, o parte considerabilă din numărul total de persoane care au fost consemnaţi că au trăit pe Pământ.
Biserica lui Iisus Christos a Sfinților din Zilele din Urmă a însămânțat, de asemenea, planeta, cu mai mult de 3.000 de centre de istorie familială, mini-arhive care se întind de la Utah în Europa.

Genealogi amatori și profesioniști, indiferent de credință, sunt liberi să frunzărească prin materialele bisericii, inclusiv Dosarul Ancestral, o bază de date computerizată care compilează și arbori de familie cu referințe încrucișate de la sute de mii de oameni şi Indicele Genealogic International (IGI) , care include 300 de milioane de nume. Până de curând nu existau astfel de date disponibile on-line, spre disperarea multor genealogi. Deși biserica a fost un lider în tehnologie, în trecut! Dar recent, după luni de zvonuri și speculații, aceasta a făcut un pas hotărâtor, lansând un test beta pentru un site web numit FamilySearch Internet Genealogy Service.

Cu ajutorul unui motor de căutare genealogică, FamilySearch (www.familysearch.org) aveţi acces deplin la catalogul Family History Library, la Ancestral File și la cea mai mare parte din IGI. O nouă bază de date a fișierului Pedigree Resources acceptă arbori genealogici ale oricărei persoane. Se pot trimite datele tale mormonilor înregistrate pe un CD și ele vor fi salvate pentru totdeauna în interiorul Boltei – stocate la Fort Knox.

Biserica Mormonă este o instituție conservatoare, care are o mare fascinație faţă de genealogie, atitudine ce provine din convingerile religioase complexe cu privire la importanța identificării și “salvării”. Ca urmare, ea a acumulat o avere de neegalat de date genealogice, astfel încât proiectul Beta FamilySearch este tratat ca un eveniment major de către amatorii de genealogie.
Dar mormonii nu pun totul on-line, pentru moment, utilizatorii nu pot obține copii ale documentelor originale, cruciale pentru o cercetare genealogică serioasă.

Genealogii presupun că biserica, care are faima de a fi secretoasă se pregătește însă pentru ceva mare: mai precis, de a pune online dosarele primare. Iar mormonii par să lucreze la acest nou proiect foarte serios. Chiar și acum, ceea ce au pus la dispoziţia marelui public este destul de uimitor.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *