Turism

Halkidiki

0 169
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
halkidiki15

Halkidiki

Halkidiki (Khalkidhiki) este o peninsulă aflată în Macedonia grecească, situată între golfurile Thermaic la Vest şi Strymon la Est, care se termină în trei peninsule care sunt de la vest la est: Pallena (sau Cassandra), Sithonia şi Akte, despărţite prin golfurile Toroneen şi Singita.

Peninsula orientală adăposteşte Republica monastică a Muntelui Athos, comunitate de mănăstiri ortodoxe beneficiind de un statut de autonomie în cadrul statului grec şi al Europei.
Numele de halkidiki vine de la colonizatorul Chalcis (sec. VIII î.e.n.). Grecii au numit această regiune „paradisul secret al Greciei”.

Oraşul antic Stageira (Stagiros), fondat în 656 de ionieni este locul de naştere al lui Aristotel.
În Halkidiki se găsesc foarte multe situri arheologice, de mare interes pentru turişti: Acanthus (Akanthos), Apollonia (situat la nord de Olynthus), Cleonae, Galepsus, Menda, Neapolis, Potidaea, Scolus, Stageira, Thyssus, Spartolus, Mekyberna, Alapta etc.

Plajele sunt magnifice şi liniştite, cu un nisip fin. Turiştii pot să aleagă trasee incitate şi extrem de interesante, să se bucure de meniuri variate oferite de taverne şi de soarele primitor, ca şi localnicii.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!