Legenda Îngerilor din Mons

Legenda Îngerilor din Mons

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

În 1915 a apărut legenda Îngerilor din Mons. Despre ce este vorba? Se spune că ar fi apărut un grup de îngeri în faţa soldațior Armatei britanice la sfârșitul bătăliei de la Mons, în Belgia.

Originea sa se găseşte într-un roman numit The Bowmen, de scriitorul de proză fantastică Arthur Machen, publicat în septembrie 1914 în cotidianul London Evening News, care a devenit suportul unui zvon despre fapte reale.

Legenda Îngerilor din MonsLa 22 și 23 august 1914, primul angajament serios al corpului expediționar britanic a avut loc în timpul bătăliei de la Mons. Forțele germane conduse de generalul Alexander von Kluck care înaintau vertiginos au fost respinse cu cea mai mare îndârjire de trupele britanice depăşite cu mult numeric de către adversari.

Dar şi acesta din urmă, de asemenea, suferind pierderi considerabile şi copleșite de atacul impetuos, au fost nevoite să efectueze o retragere rapidă a doua zi.

La 24 aprilie 1915, a fost publicat un raport în revista britanică Spiritualist, povestind despre viziunile unei forțe supranaturale care ar fi  intervenit în mod miraculos pentru a-i ajuta pe britanici în momentul decisiv al luptei sângeroase care a avut loc la Mons, care a marcat sfârşitul bătăliei frontierelor.

Acest articol incitant şi misterios a provocat repede o avalanșă de mărturii asemănătoare și zvonurile s-au răspândit fulgerător. Descrierile acestei forțe stranii au variat: fie era vorba de  arcaşi medievali alături de Sf. Gheorghe, fie un nor luminos ciudat, și, ulterior, cea mai populară versiune a fost cea a îngerilor războinici.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *