NASA a pierdut casetele originale ale primei misiuni Apollo pe Lună

NASA a pierdut casetele originale ale primei misiuni Apollo pe Lună

4.75 avg. rating (95% score) - 4 votes

NASA caută casetele originale ale zborului în spaţiu a misiunii Apollo 11, a anunţat Ed Campion, un purtător de cuvânt al agenţiei. Richard Nafzger, inginer la centrul spaţial Goddard de la NASA, Greenbelt (Maryland), în apropiere de Washington, a declarat că 10.000 – 13.000 de casete conţinute în 2.600 de cutii privind mai multe misiuni spaţiale sunt de negăsit.

Aceste casete conţin imagini video însă şi alte date date cum ar fi înregistrările vocilor astronauţilor, bătăile lor cardiace şi alte informaţii medicale, a adăugat Nafzger.

Căutarea înregistrărilor a început acum aproximativ un an şi jumătate când centrul spaţial şi-a dat seama ca urmare a unei cereri de consultare de către funcţionarii pensionari, că nu se ştia unde sunt.

NASA a pierdut casetele originale ale primei misiuni Apollo pe Lună
Astronautul Apollo 11 Buzz Aldrin

Neil Armstrong, primul om care a mers pe Lună, a fost însărcinat de a comanda prima misiune lunară, la bordul capsulei Apollo 11 cu astronauţii Buzz Aldrin şi Michael Collins. El a ajuns pe Lună la bordul modulului Eagle în iulie 1969 şi a declarat: Este un pas mic pentru un om şi un pas uriaş pentru omenire.

Casetele originale pe care se găsesc datele misiunii Apollo 11 au fost înregistrate de trei staţii terestre: Goldstone în California, Honeysuckle Creek şi observatorul Parkes în Australia. Ele au fost trimise apoi la centrul spaţial Goddard care le-a transferat Arhivelor naţionale la sfârşitul lui 1969. Mai târziu, NASA a cerut de a se recupera casetele şi de aici urma lor s-a pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *