Proiectul Isis

Proiectul Isis

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Proiectul Isis este un subiect destul de controversat din cadrul fenomenului OZN şi din domeniul conspirației care se referă la o teorie care povesteşte despre faptul că KGB ar fi descoperit cadavrul unui extraterestru într-un mormânt egiptean în 1961.

Viktor Ivanovici Belenko, un astrofizician și neurolog sovietic, lucrând ca consilier al Kremlinului, ar fi avut acces la dosarele unei misiuni a KGB-ului cu numele Proiect Isis, al cărei scop era acela de a descoperi urme de cunoștințe și obiecte egiptene susceptibile de a putea avea aplicații militare.

Proiectul Isis fotoEl şi-ar fi povestit experienţa într-o carte intitulată: Project Isis: The KGB’s Discovery of the Tomb of the Visitor (“Proiectul

Isis: KGB-ul a descoperit mormântul Vizitatorului”).

Misiunea echipei sovietice a fost formată din egiptologi ai Academiei de Ştiinţă Sovietice, printre care un anume Herman Alexeyev, descris ca un egiptolog al unui institut independent al muzeului Ermitage și experți militari specializați în radioactivitate și război chimic, precum și astronomi, între ei numărându-se un anume Yuri Vladimir care era totodată arheolog.

Ulterior a fost recrutat la proiect şi Sami Sharaf, secretar al Gamal Abdel Nasser și ministru al Afacerilor prezidențiale; el ar fi făcut parte din interceptările convorbirilor telefonice practicate de personalul său privind descoperirea de către doi beduini din Magbarat Alzoar, a unui mormânt foarte vechi, cel al vizitatorului.

Boris Timoyev, biolog molecular, ar fi făcut o datare cu carbon 14 a prelevărilor din mormântul descoperit şi l-ar fi datat la 10.000 de ani î.e.n. în perioada predinastică egipteană. Proiectul Isis a fost închis oficial în 1981.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *