Scara misterioasă!

Scara misterioasă!

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

În oraşul Santa Fé, din New Mexico, S.U.A., există un mister care există de peste 130 de ani şi care atrage circa 250.000 de vizitatori în fiecare an. Capela Loretto! Ceea ce diferenţiază această capelă de toate celelalte, este legenda care a vrut ca în timpul construirii scării care duce la cor, să fi avut loc un miracol.

Această capelă a fost construită cândva în sec. 19, când a fost terminată, surorile au realizat că s-a omis de construit scara care ducea la cor. Şi s-au rugat la Sf. Iosif, patronul tâmplarilor. În ultima zi a rugăciunii lor, la poarta lor a bătut un necunoscut. S-a prezentat ca fiind tâmplar şi s-a oferit de a le construi scara lipsă!

Omul a construit scara, de unul singur. Dar nimeni nu poate înţelege cum poate să ţină persoanele fără a avea un suport central. Tâmplarul, nu a folosit niciun cui şi niciun lipici în munca sa, apoi el a dispărut misterios fără a fi plătit la terminarea, muncii sale.

Scara misterioasă

În Santa Fé circulă un zvon cum că acest misterios tâmplar ar fi fost însuşi Sf. Iosif trimis de Iisus pentru a le rezolva problema surorilor. De atunci, această scară este numită „miraculoasă” şi capela a devenit un loc de pelerinaj.

În această poveste există trei mistere. Primul este că, nici până astăzi, nu se ştie identitatea acelui tâmplar. Al doilea este faptul că toţi arhitecţii, inginerii şi oameni de ştiinţă nu înţeleg cum se poate echilibra această scară şi să stea fără suport central.

Şi al treilea mister: de unde provine lemnul care a servit la construcţia scării? După numeroase verificări, s-a descoperit că esenţa şi tipul de lemn folosit în construcţie nu există deloc în regiune.

Dar mai există un detaliu care se adaugă la teoria miracolului: scara are 33 de trepte, vârsta pe care o avea Iisus Christos la moartea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *