Tehnologie sofisticată în mâinile poliţiei

Tehnologie sofisticată în mâinile poliţiei

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Tehnologie sofisticată în mâinile poliţiei (1)Tehnologie sofisticată în mâinile poliţiei (3)USA Today a scris recent că FBI, United States Marshals Service, precum și alte patruzeci de corpuri ale poliției s-ar fi echipat în secret cu un radar care să le permită să vadă prin pereții caselor dacă cineva este în interior.

Este o practică nouă şi extrem de neliniştitoare pentru cetăţeni, care ridică noi motive de preocupări cu privire la gradul de supraveghere exercitat de guvernul american!

Aceste agenții au început să folosească sisteme radar cu mai bine de doi ani cu un termen scurt de la instanțele de judecată și nu au divulgat niciodată vreun anunț public indicând cum şi când va fi folosită această nouă unealtă împotriva oamenilor.

Tehnologia ridică mari probleme juridice și de confidențialitate, deoarece Curtea Supremă a SUA a afirmat că ofițerii în general, nu pot să utilizeze senzori de înaltă tehnologie pentru a obține informații despre o persoană particulară, fără a obține mai întâi un mandat de percheziție.

Tehnologie sofisticată în mâinile poliţiei (2)Agenții, la rândul lor au afirmat însă că acest nou instrument ar putea fi crucial în situaţii critice, cum ar fi luarea de ostatici.

Dispozitivul Range-R funcţionează ca un detector de mişcări de unde radio ultra precise și este capabil să detecteze mișcări foarte subtile, cum ar fi respirația pe o distanță de peste 50 de metri. Înarmaţi cu un asemenea aparat sofisticat, agenţii pot detecta daca cineva este într-o casă, câte sunt, unde sunt și dacă acestea sunt în mișcare.

Noua aparatură încalcă flagrant drepturile de confidențialitate ale persoanei. Big Brother este acum în casele noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *