Tutankhamon a avut gemeni…

Tutankhamon a avut gemeni…

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Resturile mumificate a doi copii nou-născuţi morţi descoperite în mormântul celebrului faraon Tutankhamon ar putea fi chiar copiii lui, au declarat specialiştii care au procedat la cercetări pentru serviciul de antichităţi egiptene.

Profesorul Robert Connolly, care, în cursul anilor 60, a examinat mumia faraonului, susţine că noile elemente îl fac să creadă că cei doi bebeluşi ar fi de fapt gemeni şi că, în ciuda staturii mai degrabă diferită, faraonul ar putea fi tatăl lor.

Connolly a studiat în anii 70 pe cel mai impozant din cele două mici corpuri mumificate şi a putut stabili grupa sanguină a mamei fătului.

 

Foto de Carsten Frenzl, Obernburg, Germania. Sursă Wikipedia.
Foto de Carsten Frenzl, Obernburg, Germania. Sursă Wikipedia.

 

 

Dar efectuând recent un studiu comparativ a acestei analize cu cea din 1969 a grupei sanguine a lui Tutankhamon, omul de ştiinţă a putut constata că fătul în chestiune ar putea fi fiica faraonului.

Mormântul lui Tutankhamon cât şi mumiile celor doi copilaşi au fost descoperite în apropiere de Luxor, în Valea regilor, la 4 noiembrie 1922 de britanicul Howard Carter. Până acum, resturile copiilor au fost păstrate la Universitatea din Cairo.

Conform serviciului de antichităţi egiptene, identificarea definitivă a corpurilor celor doi născuţi morţi şi a soţiei faraonului, Anikhesenpamon, va permite cu siguranţă de a aduce lumină asupra familiei faraonului Tutankhamon.

Deşi Akhenaton este adesea prezentat ca fiind tatăl regelui egiptean, adevărata identitate rămâne încă controversată. Mama lui Tutankhamon ar putea foarte bine să fie Nefertiti, prima soţie a lui Akhenaton, sau Kiya, o altă soţie de-a sa, ori Tiya, văduva lui Amenhotep al III-lea, şi de ce nu Maya, doica faraonului. Unii experţi avansează chiar ipoteza că ar putea fi o simplă femeie din haremul regal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *