Val de sinucideri la Silicon Valley

Val de sinucideri la Silicon Valley

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Val de sinucideri la Silicon ValleySilicon Valley, regina informaticii este lovită de un val de sinucideri fără precedent în rândul adolescenţilor. Numai la Palo Alto, un oraş de 66.000 de locuitori, aflat în inima acestei zone, au existat deja unsprezece sinucideri de tinereri în șase ani, patru survenind numai în acest an. Cel mai adesea aruncându-se sub roţile trenurilor.

Există mai multe teorii care au fost invocate pentru a se încerca să se explice acest fenomen, inclusiv eşecurile şcolare care au dus la depresii şi în cele din urmă la aceste sinuciderie în număr mare. Se crede că ele s-ar datora stresului și presiunii cu care se confruntă tinerii zi de zi în această zonă atât de bine cotată.

Fiecare tânăr student din SUA aspiră să înveţe la cele mai bune universități din ţară. Dar acest lucru necesită o mare investiție personală de la o vârstă fragedă. Ei trebuie să aibă apoi un parcurs constant în timpul studiilor şi să prezinte un mod original. Mulţi tineri se confruntă şi cu o activitate extraşcolară, trebuie să lucreze part-time pentru a-şi plăti taxele ridicate.

Dincolo de motivaţia scopului pe care şi l-au propus sau care le-a fost impus de către familile lor, tinerii par depăşiţi de povara studiului intens şi de câştigarea existenţei. Tocmai de aceea au gânduri de suicid grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *