Zana, alma din Georgia

Zana, alma din Georgia

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

În 1850, un grup de bărbaţi a găsit, în Georgia (Rusia) în pădurile de lângă muntele Zaadan, o femelă alma. Părea umană şi maimuţă. Alma este o fiinţă care seamănă cu Bigfoot. Ea fost văzută în mai multe regiuni ale Rusiei, până în Moldova, dar contrar lui Bigfoot, are mărimea unui om. Alma este un cuvânt mongol însemnând om sălbatic. Alma din Georgia, numită Zana a fost dusă într-un sat unde unde a fost păstrată în cuşcă aproximativ 3 ani. Este vorba de satul T’khina, aflat la 50 de mile distanţă de Sukhum.

Zana avea pielea întunecată şi corpul acoperit de păr roşu închis, mai lung pe cap. Nu avea însă păr pe faţă şi mâini. Avea o faţă lungă şi oasele obrajilor proeminenţi, dinţi mari albi, sprâncene mari, un nas plat şi o expresie sălbatică. Avea o forţă puternică şi înnota foarte bine.

Zana, alma din Georgia
Zana

Avea o mare toleranţă la frig şi suporta destul de greu un mediu călduros. Era nervoasă însă se calma cu timpul. Emitea sunete dar nu a vorbit niciodată. Zana a avut copii numeroşi. Unele surse citează mai mulţi taţi (printre care ţărani), în timp ce alte surse citează unul singur, Edgi Genaba, unul dintre proprietarii almei. Paternitatea copiilor nu este deci clară, însă se vorbeşte mereu de taţi oameni.

Alma şi-a ucis unul dintre copii, aruncându-l în apa îngheţată. Probabil a crezut că are aceeaşi rezistenţă ca ea la frig! Ceilalţi copii i-au fost luaţi şi crescuţi de familiile din sat. Patru dintre ei, doi băieți şi două fete, au supravieţuit până la vârstă adultă şi au avut la rândul lor descendenţi. Aveau toţi o inteligenţă normală.

Băieţii se numeau Dzhanda şi Khwit Sabekia (născuţi în 1878 şi 1884) şi fetele Kodzhanar şi Gamasa Sabekia (născute în 1880 şi 1882). Zana a murit în 1890. Anumiţi cercetători afirmă că i-au văzut copiii săi mici (între alţii, Boris Porshnev) şi îi descriu ca având pielea închisă, trăsături negroide, o forţă excepţională, uriaşă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *