Coloanele megalitice din insulele Mariane

Coloanele megalitice din insulele Mariane

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Coloanele megalitice din insulele Mariane (1)Coloanele megalitice din insulele Mariane (3)În insulele Mariane (cele mai nordice din Micronezia) din Oceanul Pacific, care au o suprafaţă totală de 1.026 km pătraţi (aici se află groapa Marianelor, locul cel mai adânc din Oceanul planetar), oamenii de ştiinţă au descoperit ruinele unor coloane mari din piatră care au baza semisferică, asemănătoare ciupercilor. Aceste pietre drepte sunt aranjate în rânduri duble de 6 până la 14 pietre. Complexul straniu se numeşte casa şefului Taga.

Insula Tinian are doi dintre cei mai mari megaliţi încă în picioare. Stâlpii au o circumferinţă de 5,5 m la bază şi 4,5 m deasupra. Au o înălţime de 3,7 m și o susţinere bazelor de 1,5 m înălţime şi 1,8 m în diametru. Fiecare monolit de coral cântăreşte aproximativ 30 de tone! La origine erau 10 piloni dispuşi în două rânduri paralele. Conform legendei, atunci când ultimul piatră va cădea, şeful va reveni la Tinian…

Coloanele megalitice din insulele Mariane (2)Cine a construit coloanele megalitice? Insula nu deţine cariere de piatră pentru a fi furnizat, cândva, materialul necesar confecţionării unor lucrări atât de impresionante şi este greu de presupus că piatra ar fi putut fi adusă pe calea oceanului tocmai datorită greutăţii extraordinare a pietrei.

Era deci imposibil, teoretic, să se fi recurs la această cale cu tehnica din acele vremuri îndepărtate. Nu există însă teorii care să poată explica cum au fost ridicate asemenea monumente grandioase.

Singura teorie demnă de luat în calcul este că insula făcea de fapt parte, în trecut, dintr-un continent (Mu) înghiţit apoi de apele oceanului şi că piatra pentru monumente ar fi putut fi transportată, totuşi, pe pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *