Distrugera noastră poate veni totuşi din spaţiu

Distrugera noastră poate veni totuşi din spaţiu

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Cercetătorii NASA au compilat o listă de scenarii posibile, care ar putea să apară ca urmare a unei întâlniri cu extraterestrii pentru a ajuta omenirea se pregătească pentru un astfel de contact, rapoarte de vineri The Guardian.

Într-un raport recent al NASA, cercetătorul Shawn Domagal-Goldman şi echipa lui analizează trei tipuri de persoane de contact beneficiari, neutri şi periculoşi. O întâlnire benefică cu extratereştrii ar putea conduce la crearea unui fel de club galactic.

Distrugera noastră poate veni totuşi din spaţiu

Bărbaţii i-ar putea învinge, de asemenea, pe extratereştri, dacă aceştia ar fi ostili, sau un alt grup de extratereştri ar putea salva omenirea.
Vorbind despre întâlniri potenţiale periculoase, cercetătorii de la NASA au presupus recent că extratereștrii ar putea veni pe Pământ să se hrănească, sau chiar de a reduce omenirea la sclavie.

Într-un alt posibil scenariu, extratereştrii ar putea aduce boli incurabile, să creeze un dușman cu inteligență artificială sau de a efectua experimente fizice care să duc în cele din urmă la dezastre la nivel planetar.

Oamenii de ştiinţă americani vorbesc, de asemenea, de o ameninţare care poate veni tocmai din dezvoltarea omenirii. Un atac preventiv ar fi posibil în primele faze ale expansiunii noastre, deoarece o civilizaţie poate deveni tot mai dificil de a se distruge, dacă aceasta continuă să se extindă. Omenirea intră, probabil, doar în perioada în care poate fi detectată de o inteligenţă extraterestră, deoarece expansiunea noastră schimbă compoziţia atmosferei Pământului, prin emisia de gaz cu efect de seră. (…). Aceste scenarii ne dau un motiv pentru a limita creşterea noastră şi pentru a reduce impactul nostru asupra ecosistemelor lumii. Este deosebit de important să ne limităm emisiile de gaze cu efect de seră, deoarece compoziţia atmosferică poate fi observată de pe alte planete”, indică raportul NASA citat de Express.be.

Cercetătorii recomandă, printre altele, de a se opri trimiterea de semnale în spaţiu pentru a difuza informații cu privire la constituirea biologică a omului, care ar putea fi utilizate la urma urmelor pentru a face arme capabile să ne distrugă, se alarmează analiştii americani.

One thought on “Distrugera noastră poate veni totuşi din spaţiu

  1. Ceea ce au realizat cercetatorii NASA este foarte interesant si in acelasi timp infricosator! Este impresionant cum au deschis o lume intreaga cu privire la posibilele scenarii ca parte a unei intalniri cu extraterestri. Este uimitor sa stim cat de mult s-a mers in detaliu cu raportul si este de asemenea infricosator sa vedem cat de reala poate fi aceasta ipoteza. Acest lucru ne ahheata sa ne familiarizam si mai mult cu notiunile de protejare a mediului si sa servim drept buni pastori ai planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *