Enigma discului genetic columbian

Enigma discului genetic columbian

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Unul dintre artefactele cele mai incredibile s-a descoperit pe teritoriul Columbiei. Este vorba de un disc cu un diametru de 27 cm şi de 2 kg, realizat din lidit, o piatră foarte dură, care, în ciuda rezistenţei sale excepționale, are o structură stratificată. Oamenii de ştiinţă susțin că este imposibil de a reproduce acest artefact antic, fie în teorie, fie în practică.
Mulţi cred că s-ar putea să fie un fals, dar ceea ce este prezentat pe disc ridică oricum multe semne de întrebare. Din ce epocă ar putea data acest disc?
Geologii de la Universitatea din Bogota sugerează că discul ar fi fost fabricat în preistorie. Studiile recente nu au confirmat definitiv că este un fals.
Acest artefact se află acum în colecția profesorului columbian Jaime Gutierrez Lega. În afară de disc, colecția lui conține instrumente medicale fabricate cu același material, foarte mici, dar uşor de manevrat. Aparent, par să fie instrumentele unor geneticieni misterioşi.

disc genetic“Discul embriologic” cum mai este denumit este considerat de experţi drept unul dintre cele mai interesante artefacte descoperite vreodată în America de Sud. Pe feţele lui se găsesc simboluri care compun diferite tipuri de imagini. Potrivit unor cercetători medicali, ele reprezintă de fapt evoluția vieții de la lesamfibieni la om.
Artefactul straniu descoperit în Columbia este acoperit cu imagini care descriu ciclul complet de fertilizare a ovulului până la naștere, ceea ce dovedește existența unor astfel de cunoștințe între civilizațiile antice. Discul reprezintă, de asemenea, obiecte și procese pe care omul modern le poate observa numai cu un microscop. Pe partea stângă a discului, la 11 de ore se poate vedea o parte bărbătească fără testicule și spermă – probabil o reprezentare a procesului de apariție spermei. În partea stângă a discului, aproximativ 1 oră, se pot vedea mai mulţi spermatozoizi deja născuţi.
Apoi, există o imagine care nu este clară în acest moment şi care necesită o analiză mai detaliată de către biologi. Reversul discului reprezintă un fetus în diferite stadii de dezvoltare, până la starea nou-născutului. La ora şase, se poate vedea, de asemenea imaginea unui bărbat și a unei femei.
La ora trei, vedem reprezentarea unui bărbat, a unei femeie și a unui copil. Dar felul în care este reprezentat capul lor pare destul de ciudat. Dacă nu este vorba de o reprezentare stilistică, ne putem întreba cărei specii aparțin acești oameni …
Printre artefactele găsite, multe obiecte au fost utilizate în mod clar în scopuri medicale. Cele mici se disting prin forma lor perfectă. Deşi au fost descoperite în Columbia, nu se potrivesc culturii pre-columbiene. Au o vechime de cel puţin 6000 ani şi nimeni nu ştie cine le-a făcut şi ce tip de tehnologie a fost utilizată pentru fabricarea acestor instrumente din lidit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *