Epifania

Epifania

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Epifania este un desen cu piatră neagră realizat de Michelangelo pe care l-a desenat la Roma în jurul anilor 1550-1553. Măsoară 2,32 metri până la 1,65 metri și constă din 26 coli de hârtie.

Michelangelo, Epifania. Copyright foto http://www.kunstkopie.de, Wikipedia.

Compoziția îi prezintă pe Fecioara Maria cu copilul Hristos în brațe. Un bărbat adult este situat în dreapta sa, probabil Sfântul Iosif. În fața lui este copilul Sfântului Ioan Botezătorul. Adulții din stânga Mariei, precum și alte personaje din fundal nu sunt identificate.

Conform modificărilor desenului, Michelangelo a schimbat de mai multe ori compoziția și forma sa. Compoziția a fost inițial creată pentru a-i reprezenta cei trei magi, ceea ce poate explica titlul. Pictura este înțeleasă astăzi ca referindu-se la frații lui Hristos menționați în Evanghelii.

Primul biograf al lui Michelangelo Buonarroti, pictorul și scriitorul italian Ascanio Condivi, care a trăit în secolul XVI, a folosit acest desen pentru a executa o pânză neterminată.

În secolul al XIX-lea, colecționarul scoțian John Malcolm de Poltalloch a cumpărat pânza pentru 11 lire sterline. Când John a murit în 1893, fiul său a donat-o Muzeului Britanic. Parlamentul a votat să cumpere restul colecției pentru 25.000 de lire sterline, doi ani mai târziu. Desenul este expus în galeria 90 a muzeului britanic din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *