Arheologie

Joya de Cerén, un Pompei al Americii de Sud

0 16
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Joya de Cerén este un sit arheologic situat la 25 km de San Salvador, în apropiere de San Juan de Opico și Las Flores, în departamentul La Libertad, în centrul-vest al Salvadorului. Descoperit în 1976, a fost listat în 1993 ca un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Structura 12 din Zona 1, din satul maya Joya de Cerén îngropat de erupția vulcanului în jurul anului 600 (El Salvador). Foto de Mariordo (Mario Roberto Durán Ortiz), sursă Wikipedia.

Joya de Cerén este poreclit Pompei al Americii (El Salvador). Într-adevăr, ca și în Italia, a avut loc o erupție a vulcanului Loma Caldera în jurul anului 600 care, prin îngroparea sitului sub un strat de cinci metri de cenușă, a păstrat singurele urme actuale și importante ale vieții cotidiene ale vechilor mayași.

În special, descoperirea unui câmp de manioc a furnizat prima dovadă tangibilă a faptului că mayașii de atunci au cultivat această plantă. Spre deosebire de populația din Pompei, cea de la Joya de Cerén a reușit să fugă, probabil avertizată de cutremure.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!