Megatsunami – Gee Gee

Megatsunami – Gee Gee

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Este o alertă lansată de mai mulţi oameni de ştiinţă privind lipsa de vigilenţă a autorităţilor privind supravegherea elementelor susceptibile de a provoca un Gee Gee (adică un “Global Geophysical Event”).

Megatsunami-Gee Gee

Un tsunami este cauzat de cutremure de pământ, în timp ce un megatsunami de o combinaţie de cutremure de pământ şi de mişcări ale faliilor sau chiar de un vulcan. Dar şi de căderea unui meteorit în ocean.

Atunci când oamenii de ştiinţă au înţeles că um megatsunami ar putea fi provocat prin căderea de roci importante, au început să caute în ce loc, pe planetă, s-ar putea produce asta. Geologii au concluzionat că ar trebui supravegheate insulele vulcanice. Aceste insule sunt formate printr-o acumulare de lavă care se răceşte şi se solidifică.

Cum ele sunt constant erodate de mişcarea oceanică, sunt de natură mai degrabă instabilă şi pot să se scufunde. Indicii geologici demonstrează că acum mai multe secole, vulcani întregi au căzut, provocând tsunami teribile. Cum a fost cazul insulei Oahu, în apropiere de Hawaii.

O parte din faleza Tuscaloosa s-a prăbuşit în ocean. Şi nu vorbim aici de o simplă cădere de pietre. Urmele geologice arată că partea care s-a desprins din faleză ar fi trebuit să reprezinte de 10 ori volumul Everestului!!! Atunci s-a format un megatsunami care a lovit ucigător toată coasta de vest a Americii. Acest tip de Gee Gee ar fi putut distruge, cândva, miticul continent Atlantida.

În acest moment, este vizată insula La Palma din Canare. Oamenii de ştiinţă elveţieni s-au dus acolo pentru a studia activitatea vulcanică a acestei insule care posedă doi vulcani. Unul dintre vulcani este acum stins, dar al doilea, Cumbre Vieja, este activ şi foarte instabil.

În timpul ultimei sale erupţii, în 1946, geologii au notat că s-a format o fisură de 4 metri lărgime, pe o distanţă de 2 km.

Asta înseamnă că atunci când el va erupe din nou, de exemplu, o parte din vulcan, o jumătate de miliard de tone de roci, ameninţă de a se prăbuşi în ocean.

Oamenii de ştiinţă prevăd că se va forma un megatsunami al cărui prim val, cel mai slab, va avea o înălţime de 650 de metri. Megatsunami-ul va fi apoi împins de propria sa energie cu o viteză de 720 km/h până la coasta de est a SUA.

În opt ore, acest megatsunami va fi traversat oceanul Atlantic şi va inunda toată coasta americană, va înghiţi oraşul Miami, o parte din Boston şi din New York.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *