Noul trend: bronzarea cu DHA

Noul trend: bronzarea cu DHA

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

DHA (Dihidroxoacetona) a fost iniţial utilizată ca ingredient activ în tratamentul diabetului şi s-a demonstrat a fi mai bine tolerată decât glucoza. Proprietăţile bronzante ale DHA-ului au fost descoperite în anul 1957.

Acţiunea bronzantă

La aplicarea pe piele a DHA-ului se formeză un bronz uşor în 2-3 ore, care continuă să se închidă în decurs de 6 ore. Bronzul este rezistent la apă şi îşi pierde din intensitate din cauza exfolierii pielii în 4-7 zile. Spre deosebire de bronzul natural cu melanină, cel cu DHA nu oferă protecţie faţă de razele UV.

Soluţia cu DHA-ul se aplică cu ajutorul unui pulverizator evitându-se zonele sensibile. Această loţiune bronzantă conţine pe lângă DHA şi bronzant (de obicei un colorant alimentar) şi o substanţă cu acţiune hidratantă.

Bronzul iniţial este de un maro închis (numit şi bronzul Jamaican) datorat acţiunii bronzantului iar apoi după prima baie va rămâne un bronz auriu.

Noul trend bronzarea cu DHACât timp durează operaţiunea de bronzare?

Aplicarea durează în jur de câteva minute şi depinde dacă are loc în cadrul unui aparat sau este efectuată de un operator manual. Uscarea durează în jur de 15-30 de minute.

Cât timp va rezista bronzul?

Bronzul durează în jur de 4-7 zile. Bronzantul oferă o culoare imediată. Aceasta se intensifică rapid  în câteva ore însă acţiunea acestuia este eliminată la prima baie, rămânând doar cea a DHA-ului care durează până la 7 zile.

Cât de des trebuie să îl aplici?

Depinde de preferinţe. Pentru unele persoane o vizită săptămânală la salon este suficientă, însă unele preferă mai multe vizite pentru a obţine un bronz mai puternic.

Specialiştii recomandă două, trei vizite în prima săptămână iar apoi o dată sau de două ori pe săptămână pentru a menţine bronzul.

Aplicare dublă de prima dată?

Dacă este prima dată când vii să te bronzezi cu DHA nu este recomandat să exagerezi deoarece vei putea avea o reacţie alergică. Trebuie să existe cel puţin câteva ore între sesiuni.

Bronzul va fi portocaliu?

Nu există acest risc. Tehnica de bronzare a evoluat mult în ultimii ani şi aceasta este cea mai avansată metodă de bronzare de pe piaţă.

Există riscuri?

Acesta este un produs cosmetic, foloseşte componente de bronzare care nu sunt bazate pe acţiunea periculoasă a razelor UV şi este o alternativă la expunerea solară.

Pot avea reacţii alergice?

Doar dacă pielea este foarte sensibilă sau alergică la produse autobronzante. Dacă ştii că ai o astfel de problemă ar fi bine să-ţi întrebi medicul înainte de a apela la o astfel de procedură.

Ce se întâmplă dacă inhalezi această substanţă?

Deşi nu există nimic dăunător în substanţă care să cauzeze probleme, specialiştii recomandă să îţi ţii respiraţia în timpul procesului.

Ce fac dacă îmi intră în ochi?

Este recomandat să ţii ochii închişi în timpul procesului de bronzare deşi ţinerea ochilor deschişi nu cauzează neapărat iritarea acestora.

Cum rămâne cu părul?

Substanţele nu sunt absorbite în păr şi nu îl decolorează deci purtarea unei căşti protectoare este opţională.

Pielea va absorbi mirosul tipic de autobronzant?

Depinde de organismul fiecăruia. Dacă nu agreezi mirosul vorbeşte cu specialiştii de la salon pentru a-ţi da sfaturi pentru minimalizarea mirosului.

Poate păta hainele?

Ca şi oricare alt produs cosmetic colorant şi la acesta există riscul de a fi transferat pe haine. În marea majoritatea a cazurilor petele de pe haine ies la spălat.

Momentul cel mai probabil când hainele se pot păta este imediat după aplicarea produsului, de aceea este recomandat să porţi haine lejere, închise la culoare.

Dacă sunt însărcinată pot apela la acest tip de bronz?

Produsul nu este toxic şi nu există informaţii de la autorităţile medicale care să indice riscuri pentru mamă sau făt. Cu toate acestea, ca în cazul folosirii oricărui produs de către o femeie însărcinată, consultarea medicului este recomandată înainte de a fi supusă unui bronz cu DHA.

Există riscuri pentru diabetici?

Nici în acest caz nu există informaţii care să ateste riscuri, dar pentru a preveni orice problemă consultarea specialistului este necesară.

Dr. Bogdan Dimitrie Niculae

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.