Procentul de dioxid de carbon a atins nivelul cel mai ridicat în ultimii 650.000 de ani!

Procentul de dioxid de carbon a atins nivelul cel mai ridicat în ultimii 650.000 de ani!

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Procentul de dioxid de carbon a atins nivelul cel mai ridicat în ultimii 650.000 de ani!Iată constatarea dramatică a oamenilor de ştiinţă, care au prezentat într-o conferinţă bilanţul studiilor lor: toţi sunt unanim de acord că preocuparea majoră a deceniilor care vor veni va fi schimbarea climatului Terrei, “cel mai mare pericol ecologic care ne ameninţă”, după cum a declarat Stephane Dion, preşedintele acesteia şi ministrul canadian al mediului.

Hadley Centre for Climate Prediction and Research a stabilit că o creştere a curenţilor Oceanului Arctic este direct legată de activităţile umane şi prevede o diminuare a ploilor cu 30 % în Africa de Nord şi în Africa de sub-sahariană, una din zonele deja cele mai aride şi ostile ale planetei!

Cât despre încetinirea Gulf Stream-ului, “radiatorul Europei”, acesta ar putea răci ţările europene într-un mod drastic în anii următori. Concluziile Directoratului de Energie şi de Mediu sunt toate de asemenea alarmante. Modelul lor climatic, care se etalează pe perioada 1870-2300, permite de a se întrevede în ce punct viitorul nostru se poate arăta dramatic: concentraţia de dioxid de carbon în atmosferă, care este deja astăzi la un procent care nu a mai fost atins niciodată, se va dubla în 2070, se va tripla în 2120 şi se va mări de patru ori în 2160… un efect de seră inimaginabil.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.