San Brandan, insula fantomă legendară

San Brandan, insula fantomă legendară

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

La 26 aprilie 1967, locuitorii din Hierro, sau insula Fierului, din arhipelagul Insulelor Canare, au văzut izbucnind din apele învolburate ale Oceanului Atlantic, faimoasa şi legendara insulă San Brandan.
Sfântul Brandan, episcopul de Conflert în secolul al șaselea, a fost cel care a dat numele său acestui pământ. Mare navigator, fondatorul unei mănăstiri în Anglia, acest om sfânt a fost în Evul Mediu, eroul mai multor legende.
De atunci, mai mulţi navigatori au căutat insula lui… fără a o găsi, în timp ce alții care nu o căutau au văzut-o, destul de fugitiv, dar destul pentru a-şi aminti de ea o lungă perioadă de timp sau toată viaţa.

San BrandanAcest pământ fantomă a bântuit spiritul autorităților portugheze întreg secolul al optsprezecelea. În acea perioadă, insula a apărut frecvent, și  chiar au fost organizate multe expediţii pentru a o „cuceri”.

La 26 aprilie 1967, Saint Brandan a fost văzută încă o dată în largul Insulelor Canare, izvorând dintr-un fel de ceaţă foarte luminoasă. Specialiştii în optică exclud totuşi posibilitatea unui miraj, deoarece acesta se formează numai în anumite condiții. Este necesar ca în direcția apariţiei să existe (în acest caz, o insulă), un alt pământ relativ apropiat. Dar insulele care se află la o distanţă mai apropiată sunt cele din Azore și Capul Verde, la aproximativ 1.500 kilometri…

În plus, un miraj oferă o imagine inversată, dar în acest caz, lucrurile sunt văzute în direcția cea bună. Oamenii de ştinţă consideră că avem, teoretic, de-a face cu o porțiune de univers paralel concretizându-se în dimensiunea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *