Subterane necunoscute străbat subsolul întregii Europe

Subterane necunoscute străbat subsolul întregii Europe

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Vocea Rusiei informează că sub câmpurile, pădurile şi munţii Europei se găsesc numeroase tunele misterioase, descoperite de cercetători, dar numai o mică parte din ele sunt explorate.

Aparent, se pare că există o reţea de tunele, peşteri şi trecători pe sub ţările europene.

Oamenii de ştiinţă au stabilit că acestea sunt de origine artificială şi au fost săpate între secolele X-XIII, însă nu se ştie exact care era utilitatea lor. Este imposibil de a se presupune că ele au fost realizate pentru a se crea o comunicare între anumite ţări, de exemplu, deoarece multe dintre ele ajung în fundături.

Subterane necunoscute străbat subsolul întregii Europe

În Germania şi Austria au fost cercetate peste 1000 de pasaje, dar arheologii cred că acestea reprezintă numai 10% din reţeaua existentă. Unele sunt foarte scurte, de 10-20 de metri în timp ce alte pasaje depăşesc 100 de metri. În unele locuri, ele chiar sunt prevăzute cu uşi şi încuietori.

Istoricii sunt extrem de confuzi privind utilitatea acestor enigmatice facilităţi subterane. S-au emis totuşi câteva ipoteze. Ele puteau avea rolul de ascunzători în vremuri de răstrişte şi război, ascunzători pentru hoţi sau locuri pentru temple şi ritualuri, unde păgânii puteau să se roage în continuare nestânjeniţi.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.