Tort pentru ocazii speciale

Tort pentru ocazii speciale

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Tortul este pentru 12 persoane!
Ingrediente:

Pentru biscuit:
175 gr. unt, 2 iaurturi naturale, 3 ouă bio, 100 gr. ciocolată neagră, 2 linguri de cacao, 250 gr. făină, 210 gr. de zahăr bio, 1 linguriţă de praf de copt, 2 linguriţe de bicarbonat, un vârf de cuțit de sare.

Pentru umplutură:
150 gr. de Philadelphia, 150 gr. mascarpone, 50 gr. de unt, 180 gr. de ciocolată albă, 100 gr. zahăr pudră, o linguriţă extract de vanilie.

Pentru decor:
Așchii de ciocolată

tort

Mod de preparare:
Topiţi ciocolata neagră şi untul, apoi lăsaţi să se răcească. Într-un bol, cu mixerul, bateţi ouăle şi zahărul până la albire.
Într-un castron, se amestecă făină, sare, cacao și praful de copt. Treptat se toarnă în aparat ouăle şi zahărul în timp ce continuaţi să bateţi bine. Se amestecă ciocolata topită cu untul și cu iaurtul.
Compoziţia se toarnă apoi în două matrițe de silicon plasate pe grila perforată. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de aproximativ 50/55 minute. Se lasă să se răcească.

 
Pentru umplutură:
Topiţi ciocolata albă într-un cazan dublu. Se toarnă ciocolata în vasul de mixer şi se lasă să se răcească.
Apoi se adaugă Philadelphia şi mascarpone, untul moale şi extract de vanilie. Bateţi cu mixerul electric pentru a obține o cremă. Adăugaţi zahăr pudră, apoi bateţi din nou.
Tăiaţi fiecare tort în două, cu un cuțit de pâine. Ungeţi fiecare jumătate cu cremă de ciocolată albă, apoi uniţi-le. Acoperiţi tortul mare cu cremă şi așezați-l pe cel mic la centru ca să se acopere cu smântâna rămasă.
Decorează-le apoi cu bucăţi de ciocolată (sau altceva).
Tortul trebuie să stea în frigider maxim o oră înainte de servire.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *