“Triunghiurile” din 1976 din Franța

“Triunghiurile” din 1976 din Franța

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

La 18 iunie, mai mulți martori au observat un triunghi la Pierre-de-Bresse, valea râului Doubs. Era puțin după ora 23… Martorul Pierre Chateau, mecanic de aviație civilă la Dijon, povestește: “Mi-au trebuit câteva secunde pentru a mă asigura că nu putea fi vorba de un avion, din motive multiple. Mai întâi, această mașinărie nu avea forma și accesoriile luminoase obișnuite, era ceva foarte bizar. În punctul triunghiului situat în partea din față, două lumini, albă și portocalie, pâlpâiau. Pe o latură a triunghiului care constituia spatele acestei mașinării, erau aprinse două faruri enorme. Și cu siguranță nu erau faruri de aterizare deoarece se găseau în spate. În plus, această stranie mașină zbura în modul cel mai silențios din lume, de la nord la sud. În fine, mergea mult mai lent decât cel mai lent dintre avioane”.

Pierre a făcut fotografii (3 clișee), în timp ce fratele său Francois l-a observat prin benoclu. Doamna Chateau a afirmat: “Luminile pe care le proiecta erau absolut ireale și spectacolul era atât de feeric încât nu ne puteam lua ochii”. Observația a durat aproximativ 5 minute. OZN-ul a dispărut apoi spre nord. “Este un spectacol pe care nu-l voi uita niciodată”, repetă Germain C. “Nu puteam presupune că există culori atât de frumoase”.

Din păcate, nu s-a putut conserva din clișeele făcute nicio imagine cu triunghiul gigantic misterios.

“Triunghiurile” din 1976 din Franța

Triunghiul misterios, a fost observat și de trei militari: o santinelă, un brigadier-șef și șeful de post al unui depozit de muniții din Mussuguet, lângă Marsilia, la 4 noiembrie 1976, către ora 21:45. O formă triunghiulară, emițând o lumină roșie înainte, fără a pâlpâii, și o strălucire albă intensă în spate. Se deplasa cu viteză mică. Observația a durat câteva secunde. Venea din direcția Marsilia și survola câmpul de la Carpiagne… Apoi aparatul a dispărut cu o foarte mare viteză în direcția munților La Ciotat. Fără niciun fel de zgomot!!

La 26 noiembrie 1976, la ora 18:05, în apropiere de satul Saint-Nazaire-d Aude, doi martori au văzut decolarea unei mașinării în formă de triunghi, purtând faruri albe. Ridicându-se pe verticală, s-a auzit un zgomot ca un suflu. Martorii au observat net o lumină roșie, în centrul mașinăriei.

Un an mai târziu, la 8 decembrie, către ora 17:15, M. Mery se îndrepta spre Brettnach, venind de la Bouzonville. Înainte de a intra în sat, el a remarcat, departe în fața lui două faruri galbene. Curând, el a observat faptul că lumina aceea provenea de la un obiect sumbru triunghiular echilateral, și că un al treilea far galben era vizibil și că obiectul avea în centrul său un far mare roșu fix. Mery și-a oprit mașina, fără a tăia contactul, pentru a ieși și a observa mai bine obiectul. Era însă indefinibil, o masă sumbră, din cauza umbrelor proiectoarelor și farurilor sale galbene plasate la fiecare vârf al triunghiului. Nu era perceptibil niciun zgomot, nicio anomalie de ordin electric. Obiectul se deplasa lent, cu unul din punctele “triunghiului” înainte. Apoi, la circa 45-50 grade înclinație deasupra solului obiectul a început să dispară lent, ca și cum s-ar fi afundat într-o ceață. Mai întâi a dispărut farul din capăt, apoi cele de pe laturi și apoi cel roșu… De remarcat că triunghiul de la Brettnach (3 faruri galbene și un far roșu central) este identic cu cele din valul belgian care a avut loc în seara de 29 noiembrie 1989, începând cu ora 17:24!! Singura diferență minoră, era că la Brettnach cele 3 faruri erau de culoare galbenă, în timp ce în Belgia erau de culoare albă.

Există o asemănare uluitoare între toate aceste triunghiuri: circulă la joasă altitudine și cu o viteză lentă, fără zgomot (în afară de cazul de la Saint-Nazaire-d Aude, când la un moment dat s-a auzit un zgomot ca un suflu). Americanii au inaugurat abia în iunie 1981 avionul F117A!! În 29 noiembrie 1989, în Belgia a avut loc un alt val de “triunghiuri”, iar în Franța la 5 noiembrie 1990, sub formă de triunghi și bumerang. Curios, aceste valuri de OZN-uri au survenit în aceeași lună, noiembrie! De ce? Mai târziu, la 5 februarie 1992, în SUA, în statul Pennsylvania, a avut loc un val de OZN-uri în formă de bumerang.

Marian Deaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *