Unelte magice în Magia albă

Unelte magice în Magia albă

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Un ritual nu se poate realiza oricum. Pentru asta, ai nevoie de unelte specifice, de diferite materiale pe care vrăjitoarea le știe bine. Ele sunt esențiale. Fiecare obiect nu trebuie decât să servească actului ocult.

Veți vedea că aceste obiecte se pot găsi în viața de zi cu zi, dar este important să fie noi, în afară de cazul în care este vorba de o moștenire de familie, firește și să fi fost folosite pentru aceleași practici magice. De exemplu, cum se obișnuiește la noi, mama sau bunica au fost la rândul lor vrăjitoare și ne-au lăsat moștenire obiectele lor magice, încărcate cu multă putere, pentru a ne servi de ele. Aceste obiecte au devenit sacre datorită unui ritual de consacrare.

Desigur, nu este obligatoriu de a poseda toate aceste obiecte, putem alege. Le putem cumpăra, nimeni nu ne reține de a nu face asta. Acest lucru mie îmi dă un sentiment de apartenență, de putere și indestructibilitate. Eu sunt stăpâna acelor obiecte și ele mă încarcă cu putere prin ritualuri magice.

Unelte magice în Magia albă

Care sunt oare aceste obiecte?

Pumnalul

De fapt este un cuțit de vrăjitoare, modelul cel mai frecvent fiind un cuțit cu lamă dublă și cu mâner negru. În ritualuri, el reprezintă elementul mistic al aerului. Este forța vitală! Poate servi la a trasa cercurile magice și la a distruge forțele malefice și legăturile rele. Este un receptor puternic de energie magică în timpul realizării ritualurilor.
Cuțitul cu mâner alb servește în general la tăierea ierburilor magice, a baghetelor și la a grava simboluri sau nume pe lumânări sau cutii.

Clopoțelul

Este un clopoțel din aramă sau din cristal. Acesta servește de a semnaliza începutul și sfârșitul unui ritual și a meditației și de a invoca un element. Adesea, vrăjitoarele îl folosesc în timpul adunărilor lor pentru a marca începutul unei ședințe de meditație profundă, sau în timpul decesului unei vrăjitoare și, într-un caz mai fericit, la o nuntă.

Cartea umbrelor

Eu vă spun că este unealta cea mai importantă pentru o vrăjitoare deoarece aici se găsește întreaga dvs. știință ocultă. Ritualurile dvs., experiențele dvs., totul. Este jurnalul intim al vrăjitoarei.
Pentru a face Cartea umbrelor, puteți lua un caiet gros, după care începeți să-l decorați, după gustul și cu talentul dvs. Dacă vreți, puteți să-l îmbrăcați într-o pânză, sau să-l pictați, să faceți tot ce vă trece prin cap, căci este cartea dvs. de suflet cea mai importantă. După care, va trebui s-o consacrați asemeni oricărui obiect magic.
În timpuri confuze, cum ar fi decesul unei vrăjitoare, această carte era dată fetei sau chiar nepoatei vrăjitoarei, iar dacă nimeni nu se afla acolo pentru a o primi moștenire, se ardea în scopul de a nu i se cunoaște secretele.

Acul de gravat

Este o unealtă care servește la gravarea simbolurilor, a runelor, a numelor și numerelor magice pe toate uneltele, însă și pe metale.

Căzănelul

Căzănelul vrăjitoarei este confecționat din fier sau fontă. Este negru și simbolizează uterul zeiței – mamă, locul unde se naște viața. În el se amestecă poțiunile, fierb ierburile și arde tămâia. De multe ori, el poate servi la divinație. Umplut cu apă, el devine brusc oglinda magică a vrăjitoarei.

Sabia de ceremonial

Sabia de ceremonial reprezintă elementul de foc. Ca și cuțitul, ea reprezintă forța vrăjitoarei. Are aceiași utilitate ca și cuțitul.

Cupa

Cupa sacră reprezintă elementul de apă. În ea se va găsi apă sau vinul dedicat zeiței. În general această cupă este din argint, decorată cu simboluri magice și/ sau rune. Dar în zilele noastre, multe vrăjitoare utilizează o cupă din cristal sau sticlă, asta depinde de preferințele dvs. și de buget. În cercul magic, se pune la Vest, fiind, umplută cu apă de sursă, unde constituie un fel de condensator de energie.

Steaua în cinci colțuri

Steaua în cinci colțuri este un disc plat, făcut din lemn, de ceară, de metale sau din pământ ars. Deasupra este gravat sau desenat simbolul mistic al stelei cu patru brațe, în mod comun numită pentagramă. Această stea reprezintă elementul de pământ și simbolizează energia feminină.
În timpul ritualurilor de consacrare, se pune, sun ea, obiectele de consacrat, de exemplu amuletele, ierburile sau cristalele. Steaua în cinci colțuri este una dintre uneltele esențiale care trebuie întotdeauna de a se găsi pe altar.

Bagheta

Bagheta magică trebuie să fie făcută chiar de vrăjitoarea însăși. Fabricarea ei constă din a tăia o ramură dreaptă fină dintr-un copac special care urmărește scopul baghetei, apoi trebuie să fie trecută printr-un nisip foarte fin. Ea reprezintă elementul de foc și simbolizează forța, convingerea, voința și puterea vrăjitoarei.
În timpul ceremoniilor, ea reprezintă însă elementul de aer. Bagheta trebuie să aibă o lungime de aproximativ 50 cm. Servește de a trasa elemente magice pe sol sau în aer, dirijând energiile și de a mesteca poțiunile magice din căzănel. Trebuie să spun că bagheta nu se confecționează din orice fel de lemn. Care sunt cele folosite de noi? Ce particularități au?

Mesteacăn: ritualuri de vindecare și magie benefică

Alun: ritualuri de magie benefică

Stejar: ritualuri druide și magie solară

Răchită: ritualurile Lunei

Scoruș: ritualuri de protecție

Bagheta este un obiect misterios, este simbolul Magiei Înalte. Rolul său esențial este acela de a chema energiile, de a le reprograma și de a le trimite. Este o antenă, care transformă. Nu uitați: vrăjitoarea o fabrică în ziua solstițiului de vară (aproximativ 21 iunie).

Recipientul cu sare

Simbol al pământului, poate fi din aramă, sticlă sau argilă. Pe cercul magic, se pune acest recipient de multe ori la Nord. Se știe faptul că sarea este un mare purificator, fiind des utilizată pentru alungarea spiritelor negative. Răspândiți-o în jurul locului care trebuie protejat pronunțând această formulă:
„Prin puterea acestei sări pe care o răspândesc, ordon spiritelor negative de a se duce de unde au venit.”
Există o întreagă magie referitoare la sare și la puterile sale numeroase.

Sfera de cristal

Canalizează energiile și o ajută pe vrăjitoare să se concentreze. Trebuie să fie întotdeauna curățată perfect și strălucitoare. Sfera de cristal este un obiect personal care nu poate fi utilizat decât d vrăjitoarea – însăși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *