Zakynthos

Zakynthos

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Zankythos (în trascriere latină din greacă), numită de asemenea şi Zacynthus (în Antichitate se numea Hyria), are aproximativ 406 km. Este a treia ca suprafaţă dintre Insulele Ionice.

În 2005, insula număra 41.472 de locuitori. Oraşul cel mai important şi port se numeşte la fel ca şi insula, Zakynthos. Insula se ridică la 756 m.

Insula a fost dominată timp de mai multe secole de veneţieni care o numeau insula „Fior de Levante” (Floarea din Levant). Este repurtată pentru plajele sale de nisip fin. Se găseşte în a doua poziţie după Corfu ca număr de vizitatori între Insulele Ionice.

Zakynthos
Sursă foto: Wikipedia

Zakynthos face parte din arhipelagul Insulelor Ionice şi este una din cele şapte insule cu Corfu, Paxos, Lefkada, Itaca, Cephalonis şi Kythira.

Numele ei vine de la Zakynthos, fiul lui Dardanos, regele Troiei, primul colonizator al insulei.

Aici, s-au născut marii poeţi Solomos Dionisios (autorul imnului naţional grecesc), Ugo Foscolo (poet italian) şi Andreas Kalvos (contemporan cu Dionisios).

Plaja cea mai cunoscută de pe această insulă superbă este Navagio, situată într-un golfuleţ străjuit de stânci verticale impresionante foarte înalte. Apa pare de un albastru ireal şi te îndeamnă la visare. Dar în acest loc nu se poate ajunge decât pe mare cu vaporul. Se găsesc numeroase grote submarine, ideale pentru plonjări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *