Paleontologie

Abel, vechi de peste 500.000 de ani

0 5
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Abel, vechi de peste 500.000 de ani

Omul este rezultatul evoluţiei unui strămoş comun cu maimuţele, care ar avea, spun specialiştii, în jur de 6 milioane de ani. Oare?

Mai multe elemente concordă de a situa originile lui în Africa. Într-o vale, s-au găsit cel mai mare şi vechi număr de oseminte umanoide. Persistenţa cuvântului “fosile” ne duce la concluzia că toate limbile lumii derivă dintr-o singură şi aceeaşi limbă.

Cercetările genetice efectuate pe 3000 de indivizi, reprezentând 60 de populaţii, au arătat că există o origine comună, în Africa de Sud.

Africa, acoperită de păduri în urmă cu câteva milioane de ani, a văzut cum în partea sa orientală, acestea au început să dispară treptat. Acest lucru a antrenat o schimbare climatică, transformând pădurea în savană şi obligând primele primate să se ridice, pentru a merge în picioare, ceea ce a marcat începuturile umanizării. Imediat, omul a început să străbată globul, efectuând circa 50 km pentru fiecare generaţie şi populaţia creascut.

Acesta este teoria stabilită de paleontologul francez Yves Coppens, după ce a descoperit-o pe faimoasa sa Lucy, în vârstă de 3 milioane de ani, în estul Africii. Dar de atunci, profesorul Tim White, a descoperit în Etiopia, în 1992, Ardipithecus Ramidus, în vârstă de 4,4 milioane de ani, iar Brigitte Senut, Martin Pickford şi echipa lor au descoperit “Millenium Ancestor” vechi de 6 milioane de ani! Paleontologul francez Michael Brunet, de la Universitatea din Poitiers, a descoperit, în deşertul din Ciad, un fragment de maxilar de australopitec (maimuţă din sud) dezvelit de vânt.

Vechimea lui, atenţie, a fost stabilită le peste 500.000 de ani (!!).

Dinozaurii au domnit peste Terra timp de 150 de milioane de ani. Ei au dispărut total, acum 65 milioane de ani, după coliziunea unui meteorit de zeci de kilometrii în diametru care şi-a lăsat cicatricea în peninsula Yucatan (Mexic). Dacă umanoizii au existat de asemenea în acea epocă, pare plauzibil că nici ei n-ar fi putut supravieţui aceleiaşi catastrofe planetare. Sau nu?

Content Protection by DMCA.com

Lasă un comentariu

Urmăriţi-ne pe Facebook!

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Urmariți-ne pe Pinterest!

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!