Strania extinctie a dinozaurilor

Strania extinctie a dinozaurilor

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Scriitorul şi paleontologul rus Ivan Efremov afirmă că a văzut în China, cranii de dinozauri străpunse de gloanţe, în 1948.

De altfel, în Asia Centrală sovietică, s-a descoperit un cimitir care conţine zeci de mii de dinozauri ucişi se pare în acelaşi mod.

În estul Chinei, în apropiere de oraşul Zhucheng, în provincia de coastă Shandong, paleontologii din această ţară au descoperit mii de oase de dinozauri. Aici s-au găsit, din 1960 până acum, aproximativ 50 de tone de oase de dinozauri, toate fiind însă  bine grupate pe o zonă de numai 300 de metri pe 10 metri. În total, s-au identificat 8000 de oase de diferite mărimi!

Numai că ele ridică multe semne de întrebare, nu numai în ceea ce priveşte felul în care dinozaurii au murit.

Strania extinctie a dinozaurilor

Conform oamenilor de ştiinţă, în trecut, căderea unui meteorit gigantic ar fi produs extincţia în masă a dinozaurilor şi ar fi adus haosul pe Terra. Animalele ar fi intrat brusc în panică şi ar trebui să asistăm astăzi la răspândirea scheletelor lor pe toată suprafaţa planetei şi nicidecum la o aranjare sistematică a lor, în zone limitate strict, cum este cazul din China.

Dar constatăm că lucrurile nu stau deloc aşa. Resturile lor sunt descoperite într-un spaţiu limitat. Vi se pare că asta se datorează exclusiv hazardului?

De la bun început, savantul rus Efremov a fost frapat de faptul că osemintele de saurieni erau grupate în „cimitire”, ca şi cum ar fi fost adunate acolo pentru a muri, animale ierbivore şi carnivore deopotrivă. Gata de a-şi da ultima suflare într-un spaţiu sacru al lor.

Pe de altă parte, Efremov a mai remarcat faptul că toate craniile în întregime conservate purtau la nivelul occipital o deschidere rotundă destul de analogă celei pe care o lasă un glonte de puşcă!

Judecând după regularitatea rănilor, putem lesne deduce că arma care le-a produs era destul de puternică şi de eficace, mai teribilă decât toate armele cunoscute înainte de Primul Război Mondial.

O descoperire uimitoare s-a făcut în 1948, când oamenii de ştiinţă au dat peste un „cimitir” de saurieni larg de patru kilometri şi lung de zece. Era în timpul construcţiei unui baraj în regiunea munţilot Tian-Chan. Totul a început prin descoperirea unui monoclonius dinosaurian în perfectă stare de conservare al cărui craniu purta o rană mică ovală. Acelaşi lucru era valabil şi pentru miile de cranii de dinozauri găsite în acea vale.

Cine a ucis atunci dinozaurii? Cum? De ce? Au fost decimaţi de fiinţe venite din alte galaxii? A avut loc o exterminare „mecanică” sau „selectivă” a dinozaurilor?

Amerindienii au o legendă care spune că la crearea lumii au ieşit din grotele subterane în timp ce popoarele de reptilieni erau alungaţi de pe pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *