Boko Haram a ucis 200 de persoane în atacuri kamikaze în Nigeria

Boko Haram a ucis 200 de persoane în atacuri kamikaze în Nigeria

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

După ce 11 persoane au fost ucise vineri seara de către teroriştii din Boko Haram în nord-estul ţării, zeci de persoane au fost asasinate, unele măcelărite într-un atac efectuat asupra a patru sate tot din nord-estul Nigeriei, a informat marți poliția.
“Oamenii din Boko Haram au ajuns în satele noastre (vineri) noaptea, au ucis 43 de persoane”, a declarat Sheriff Kulo, un rezident al unuia dintre satele vizate aflate în apropiere de Monguno, în statul Borno.
Dar detaliile despre atac apar greoi din cauza rețelei de telefonie aproape inexistentă în această regiune.
Potrivit lui Kulo, atacatorii “au tras în localnici și, în unele cazuri, au folosit cuțite pentru a-şi ucide victimele”, adăugând că au luat cu ei, de asemenea, produse alimentare și animale.

media nigeriaPoliția din statul Borno a confirmat atacurile, afirmând că unele victime au fost ucise prin tăierea gâtului.
Aceste noi violențe ridică la cel puțin 600 numărul de victime pe care le-a făcut Boko Haram de la înscăunarea președintelui Muhammadu Buhari, la 29 mai. Raidurile devastatoare ale islamiştilor din gruparea teroristă lasă în urmă sate incendiate, groază şi teroare, multă durere.
O tehnică nouă folosită de Boko Haram constă din trimiterea de femei kamikaze care să se infiltreze prin mulţimea terorizată, cum s-a întâmplat de curând la Maiduguri şi Zabarmari. Exploziile provocate de atacurile sinucigaşe islamiste au făcut zeci de victime. La Malari, o fetiţă kamikaze s-a sinucis într-un atac care a avut loc într-o moschee, în apropierede Konduga, la 35 km de Maiduguri.
În plin ramadan, În Nigeria au fost ucise peste 200 de persoane de către gruparea Boko Haram în trei zile!

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.