Cine sunt lunetiştii care au tras pe Maidan la Kiev?

Cine sunt lunetiştii care au tras pe Maidan la Kiev?

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Cine sunt lenetiştii care au tras pe Maidan la Kiev
Janusz Korwin Mikke

Adevărul despre lunetiștii care au tras în piața Maidan de la Kiev, în februarie 2014 a devenit public de curând grație revelațiilor făcute de un deputat în Parlamentul European.

Europarlamentarul sceptic și candidatul pentru alegerile prezidențiale poloneze din 11 mai, Janusz Korwin-Mikke (unul din membrii fondatori ai Mişcării politice reale) a declarat că lunetiștii care au tras asupra pieţii Maidan din Kiev, în februarie 2014 au fost instruiți în Polonia, susţine Wiadomosci.

Politicianul polonez este însă un personaj destul de controversat. În 2013, el a declarat că Adolf Hitler nu era la curent de exterminarea evreilor căci aceasta era organizată de Heinrich Himmler. Între altele, acesta pune în chestiune chiar dreptul de vot al femeilor avându-se în vedere că după el femeile investesc mai puţin în politică şi sunt în favoarea cheltuielilor sociale mai ridicate.

În ianuarie 2015, el a fost demis din funcţiile sale de preşedinte al Congresului Noii Drepte, oficial după ce s-au făcut dezvăluiri despre viaţa sa privată şi existenţa unor copii nelegitimi.

Cine sunt lenetiştii care au tras pe Maidan la KievRecent, Korwin-Mikke a declarat: “Maidan este operațiunea noastră. M-am așezat în Parlamentul European lângă ministrul estonian de externe Urmas Paet. Într-un interviu cu șeful diplomației europene, Catherine Ashton, la acea vreme, a recunoscut că au fost oamenii noștri care de fapt au tras în piaţa Maidan şi nu cei ai președintelui rus Vladimir Putin sau ai fostului şef al statului ucrainean Viktor Ianukovici”, a spus europarlamentarul.
El a adăugat că 40 de protestatari și 20 polițiști au fost uciși atunci provocând dezordine.

“O facem pentru a câștiga favoarea Washington”, a spus politicianul, interogat asupra motivelor Varșoviei.

Mai mult decât atât, M. Korwin-Mikke a spus că ar dori să vadă Ucraina independentă, dar slabă la maxim. Conform lui, evenimentele actuale din Ucraina sunt o agresiune a SUA împotriva Rusiei.
În interviul pe care l-a acordat publicaţiei Wirtualna Polska, candidatul pentru președinția poloneză a recunoscut: “Da, a fost, de fapt, activitatea noastră. Lunetiștii s-au antrenat de asemenea în Polonia (…). În cele din urmă adevărul iese la lumină.”

Există totuşi un mare semn de întrebare privind acest subiect delicat, mai ales după difuzarea înregistrării unei conversaţii telefonice private între Catherine Ashton şi ministrul Afacerilor externe al Estoniei, Urmas Paet (despre care face referire politicianul polonez) care îi dezvăluia înaltului reperezentant european că după mărturiile făcute de un medic pe care l-a întâlnit la Kiev, Olga Bogomolets, sunt „aceiaşi lunetişti care au ucis de ambele părţi”.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *