Fostă atletă de mare performaţă, Clara Popescu nu arenuţat la pasiunea ei pentru sport şi acum a devenit patroana echipei austriece de fotbal Union Calaromania. După cum observaţi, patriotismul local răzbate de la distanţă şi ne face să fim extrem de mândri.
Clara este perseverentă, o luptătoare tenace, obişnuită cu greutăţile inerente conducerii unui club de fotbal şi are o responsabilitate imensă, pe care şi-a asumat-o.
Echipa de fotbal pe care o patronează susţine meciurile în liga de amatori din Austria dar speranţele sunt mari şi sperăm să ajungă cu paşi rapizi în ligile superioare de fotbal din Austria.
Jucătorii sunt români stabiliţi în Austria. Totul se face de plăcere, nu sunt plătiţi. De amorul artei, putem spune dar cu un patos ieşit din comun şi de admirat, fireşte. Mai mult, jucătorii îşi plătesc deplasările şi tot ceea ce ţine de existenţa unei echipe sportive. Nu este uşor!
Eforturile lor sunt răsplătite şi România ar trebui să se minuneze de acest elan şi spirit sportiv, care la noi a cam dispărut. Mai ales când vedem pretenţiile exagerate aler unor fotbalişti de la noi cu aere de vedete dar care pe teren nu fac aproape nimic.
Clara a reuşit să creeze un mediu propice competiţiei şi să stimuleze valorile sportive, adevărata performanţă. Iar lucrurile evoluează în sensul bun!
Românca noastră de succes, Clara Popescu se luptă cu criza pentru a face performanţă sportivă şi pentru a arăta că oriunde, valoare răzbate dacă există cu adevărat un ţel şi, mai ales, pasiune.
Dar ea activează cu aceeaşi abnegaţie şi pe plan cultural, alături de soţul său, Sorin, un neobosit promotor al frumosului. Cei doi au organizat Regina Bucureştiului. Şi un alt proiect, Viaţa Românească, un ziar care apare la Viena.
Marian Deaconu