Istorie

Declinul vikingilor

0 103
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Potrivit lui Régis Boyer, mai multe cauze au jucat un rol important în dispariţia vikingilor. În primul rând, prin ascensiunea creştinismului, a dispărut treptat treptat sclavagismul, iar sclavii au reprezentat una din principalele mărfuri ale luptătorilor scandinavi. În plus, sclavii permiteau de a avea o forţă de muncă ieftină pentru a avea grijă de domeniile scandinavilor atunci când aceştia plecau într-o expediţie. Comerţul maritim s-a modificat. Cererea era în mărfuri grele şi în cantitate, iar navele vikinge nu o mai puteau satisface.

Declinul vikingilor

Din punct de vedere politic, ţările cuprinse în Scandinavia au început să imite modelul pe care l-au găsit în celelalte ţări europene, monarhie-regalitate. Încet încet, puterea politică a ajuns numai în mâna suveranului, iar creştinismul a devenit religie de stat.

Ţările care au făcut obiectul raidurilor nemiloase ale vikingilor au ajuns puternice. De pildă, în Franţa, după haosul care a urmat dispariţiei lui Carol cel Mare, s-a instalat la putere dinastia capetiană.

Scandinavia nu a avut niciodată o demografie anormală. S-a demonstrat că ideea suprapopulării a fost falsă.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!